"Doregistracija"

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
damjana1
Novinec
Novinec

"Doregistracija"

Odgovor Napisal/-a damjana1 »

Spštovani!
Ker ne vem kam bi sploh postavila vprašanje, da bi dobila prameten odgovor "iz prakse", poskušam srečo kar tukaj. Saj ste same glavce, mogoče bo kdo vedel pomagati.

Torej s.p. ima registrirano dejavnost opravljanja storitev. Ker pa se vse večkrat pojavi s strani strank želja, da bi pri njem naročili in kupili samo izdelek, sami pa bi ga montirali, me zanima sledeče:
Kako bi se moral s.p. doregistrirati da bi lahko kakšno zadevo kdaj komu tudi posredoval. Tukaj ne gre za prodajo v smislu trgovine - vse te stvari bi se pošiljale po pošti ali pa dostavile straniki na dom. Ali gre potem tu za posredovanje?

Vsak namig bo dobrodošel, hvala že vnaprej!!!
Rok
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a Rok »

Jaz bi se s to vašo dilemo obrnila na DURS - kjer vam bodo na priglasitveni list dopisali - doregistrirali še drugo dejavnost, katero, bi bilo najbolje, da vam pomagajo oni, ki se vsakodnevno ukvarjajo s tem.
Vem pa, da moraš vsako stvar, ki jo opravljaš tudi imeti vpisano na priglasitvenem listu, če ne lahko nastane problem s strani inšpektorjev.
Jaz imam registrirano dejavnost vodenje poslovnih knjig in administracija. Pod administracija sem smatrala, da spada tudi fotokopiranje - vendar ni tako, pač pa sem morala dejavnost razširiti še na fotokopiranje in razmnoževanje, kar je zahteval tržni inšpektor ob obisku pri meni.:)

Upam da sem pomagala.:oops:

Lp
febo
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: Pomurje

Odgovor Napisal/-a febo »

Vaša stranka mora priglasiti trgovsko dejavnost, najboljše je veleprodajo. V glavnem je to klasična trgovska dejavnost. Ker je postopek doregistracije dejavnosti za s.p. zelo enostaven, je najboljše da vaša stranka v priglasitveni list napiše tudi druge dejavnosti katere bi se lahko pojavile v prihodnje.

LP
uni
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a uni »

Ali ta "priglasitev" velja samo za s.p.? Kako pa to uredi d.o.o.?
Mene pa zanima ravno obraten primer: d.o.o. ima registrirano veleprodajo, sedaj pa stranke želijo še montažo tega izdelka?
Kaj je potrebno storiti in ali se lahko potem končnim kupcem obračuna 8,5 % DDV na celoten znesek, blago in montažo, če gre za vgradnjo?
Na kaj je še treba paziti? Na DURS ne dobim odgovora.

Hvala za pomoč
damjana1
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a damjana1 »

Doregistracija bi morala biti nekako v tem smislu, da ne bi bilo potrebnega posebnega "prodajnega" prostora, saj le tega nima. Morda kdo ve, kje bi se dalo prebrati kaksni so pogoji za doregistracijo za posrednistvo naprimer?

p.s.: nimam racunovodskega servisa, ce bi ga imela bi to podrocje verjetno bolj poznala. Tudi drugi poznamo ta forum, ne samo racunovodnje :-))
Odgovori