poslovodenje

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
hela
Začetnik
Začetnik

poslovodenje

Odgovor Napisal/-a hela »

Zdravo
Ima še kdo tak problem kot jaz?
Naša firma XX (d.o.o.) ima sklenjeno pogodbo o poslovodnju z drugo firmo YY (d.o.o. - lastnik je oseba A.V pogodbi je točno določeno da bo oseba A vodila naše podjetje. Za to storitev smo prejemali od podjetja YY mesečno račune z obračunanim DDV.
Zdaj se pa začne moj problem.
Je ta dohodek ki ga prejme podjetje YY po spremenjeni zakonodaji sedaj "dohodek iz drugih odvisnih pogodbenih razmerij"?
Ali moramo mi ob plačilu računa ki ga prejmemo od podjetja YY poravnati 25% posebni davek+6% PIZ+pavšal in kaj je osnova za obračun?
Ali mora to storiti podjetje YY?
Ali pa sem v popolni zmoti, in ostaja to razmerje še vedno pogodbeno med dvema podjetjema in nima veze z dohodkom iz drugih odvisnih pogodbenih razmerij.
Ali pa pogodba sklenjena med podjetji ne velje več in bi morala biti sklenjena med nami in osebo A.

Lep dan vsem
adut
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a adut »

Po moje bi bilo najbolj enostavno, če pogodbo med podjetji odpoveste in sklenete pogodbo z osebo A.
Mirjana
hela
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a hela »

Hvala za vaše mnenje. Tudi jaz tako mislim, vendar pog. partner ne. Nekje sem sicer tudi slišala da takšno pog. razmerje (za poslovodenje) ni pravilno in da bi <b>moralo</b>biti sklenjeno z fizično osebo. Mogoče kdo ve, kje je to določeno.
Lep sončen dan
Odgovori