Študentsko delo, olajšave...

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Konichiwa
Novinec
Novinec

Študentsko delo, olajšave...

Odgovor Napisal/-a Konichiwa »

Pozdravljeni!

Že dalj časa spremljam stvari na forumu in sedaj se tudi sama vključujem, ker potrebujem pomoč, saj tega kar iščem v danih odgovorih nisem našla. Vprašanja pa so sledeča:

Sem študentka in delam v podjetju pri svojih starših. Sedaj z napotnicami ni bilo problema, zdaj pa mi morajo nakazovati dve napotnici glede na moj mesečni prihodek (cca. 140.000 SIT).

To še ne bi bil problem, vendar pa me zanima, če dobim to akontacijo, ki jo moramo sedaj plačevati študentje povrnjeno glede na to, da mi bodo starši zdaj nakazovali tudi štipendijo, ki ne bo višja od minimalne plače. Predvsem bi šlo za pretok denarja doma...

Doma me ne bi prijavili kot vzdrževanega člana, zdaj pa me zanima, če je to smotrno ali v vsakem primeru plačam dohodnino naslednje leto in koliko(če se slučajno da komu računati ali pa če mi poveste kako se do te cifre pride).

Do sedaj nisem imela nikoli opravka ne z dohodnino ne s kakšnimi drugimi "državnimi" zadevami in upam da ne bom zaradi napisanega izpadla nevedna ali pa boste napisali: ja preberi si to pa to itd.

Že vnaprej se lepo zhvaljujem za vsak koristen odgovor.

LP,Konichiwa
Nina
Administratorka
Administratorka
Kraj: Kranj
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Nina »

http://www.racunovodja.com/forum/topic. ... IC_ID=4689

Glede izračunov pa, takole na pamet: 12-krat 140.000 sit = 1.680.000

Akontacija dohodnine bo v celoti povrnjena, če je tvoj zaslužek preko študentskega servisa nižji od 1.360.000 sit ...
Odgovori