Zanima me naslednje. Moj s.p. je zaprl dejavnost v decembru. Sedaj pa me zanima to: ali moram oddati bilanco na DURS do 28.2. in ali mora biti bilanca stanja prazna (nič). Zanima pa me tudi to, ker je imel v lanskem letu dobiček in so mu odmerili davek iz dejavnosti. v letu 2004 pa je imel izgubo. Ko bo prišlo do poračuna, kam DURS nakaže preveč plačan davek.
pozdrav
Lilijana
ZAPRTJE S.P. BILANCA
Moderator: Mirko Zbačnik
Bilanco je treba oddati en mesec po ukinitvi s.p. - torej do konca januarja za leto 2004! Ta bilanca NI prazna, saj je podjetje poslovalo do decembra 2004 in je torej treba zavzeti celotno obdobje od 1.1.2004 do datuma, do katerega ste poslovali. Bilance za leto 2005 se ne sestavlja in oddaja, saj poslovanja ni več.
Kar se tiče davka od dohodkov iz dejavnosti: ta zadeva gre itak preko dohodnine fizične osebe in vam bo kot preveč vplačana dohodnina vrnjena.
Bilanca stanja pa mora izkazovati dejansko stanja, kakor je, kljub temu da v letu 2005 ne boste več poslovali.
Bilanco se skratka naredi tako, kot bi poslovanje potekalo naprej.
Bilanca stanja pa mora izkazovati dejansko stanja, kakor je, kljub temu da v letu 2005 ne boste več poslovali.
Bilanco se skratka naredi tako, kot bi poslovanje potekalo naprej.