pomanjkljivi podatki v naslovu računa?

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
jurca
Nov član
Nov član

pomanjkljivi podatki v naslovu računa?

Odgovor Napisal/-a jurca »

Zdravo!

Pri pregledu prejetih računov za lansko leto, sem ugotovil, da na dveh, treh računih ni navedenega imena mojega s.p.-ja. Samo "Ime Priimek s.p." in spodaj naslov. Ali to zadošča, da račun koristim kot dokazilo nabave osnovnih sredstev ali ne?
Če ne, kaj potem?

Hvala vnaprej!
magdalena
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a magdalena »

Če imate v registraciji tudi skrajšan naziv, torej ime in priimek s.p., potem to zadošča.

lp

Magda
jurca
Nov član
Nov član

Mislim, da skrajšani naziv firme vključuje ime same firme, moje ime in priimek + s.p. ter naslov. So torej oni računi OK ali ne?
Druker
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a Druker »

Poglejte priglasitveni list.

LP
Peter
-------
Nisem računovodja. Se še učim.
jurca
Nov član
Nov član

Torej: podatki na prejetem računu za nabavo osnovnih sredstev se (povsem) NE ujemajo s skrajšanim nazivom firme, kot je naveden na priglasitvenem listu, ker na računu manjka ime moje firme, je pa navedeno moje ime in priimek + s.p. in pravilni naslov.

Ali znajo s tem biti težave in če ja, ali je kak način, da mi napačno napisane račune popravijo?
magdalena
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a magdalena »

Prosite jih, naj vam popravijo naziv na računu. Če tega zaradi kakršnihkoli tehničnih razlogov ne morejo, vam lahko na originalni račun ročno dopišejo manjkajoče in popravek overijo z žigom, podpisom in pripisom, da gre za uradni popravek. Seveda jim morate vi originalni račun vrniti.

lp

Magda
Odgovori