glavna knjiga

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
liska
Nov član
Nov član

glavna knjiga

Odgovor Napisal/-a liska »

Lepo prosim za pomoč oz. kakšen namig.... čisto sem že fertik in se ne znajdem več

namreč: delam napoved. V glavni knjigi je na kontu 401 nek znesek, ko pa ga kontroliram na konto kartici, je drugačen...

Kako in zakaj...?
Najbrž ni tukaj kakega jasnovidca, a[xx(]

Vseeno, poskušam srečo, pa lep pozdrav!
anka
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a anka »

Izpišite si konto 401 in preverite zneske.

:oops::???:
sova
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a sova »

Mogoče je zadeva kakorkoli povezana z datumi, poglejte datum kartice in glavne knjige.
mija
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a mija »

Meni se je nekaj podobnega že zgodilo - bila je programska napaka.

mija
liska
Nov član
Nov član

ste mogoče delali s PCA programom? Ker ni razlik samo na kontu 401... so tudi drugje, na 4320, pa še kje...
Z datumi je vse ok, rešitve pa še kar ne najdem :mad:
stanovanjska
Začetnik
Začetnik
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a stanovanjska »

Sem že imela podoben problem. Glavno knjigo verjetno gledaš od obdobja do obdobja. Poglej na kartici, če se datumi dokumentov ujemajo z obdobji. (npr. datum dokumenta 15.01.2004 obdobje januar/05 - to ne bo v redu). Preveri, če ima bruto bilanca stanje 0,00 sit. Upam da sem kaj pomagala.
Predvsem pa, če že dolgo iščeš in ne najdeš, pusti do drugega dne, ko bo glava zopet sveža. Pa vso srečo.
liska
Nov član
Nov član

Še enkrat jaz...

zdaj sem vse preverila, pa mi še vedno ni nč jasno. Sem pa šla gledat še na Usklajevalnik kontov: tle se pokažejo neke NEUSKLAJENE RAZLIKE, kdo ve, kako jih uskladiti?

Ok, zdaj bom nehala, ker to je pa res višek :) sem že kar malo slepa od teh cifer.
rika
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a rika »

Pa programer vam tudi ne more pomagati? Mogoče pa res program kaj narobe vleče. Ali ste pregledali kartice z računi? Ste gledali brez DDV? Govorim na pamet, ampak vem kako je hudo, če človek nekaj išče, pa mu nič ni jasno.
Ne ubupati! LP, rika:)
KAJ
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a KAJ »

Ne vem ali ste že rešila problem,ampak meni je šele zdaj "potegnilo",
da uporabljamo enak program.Nisem imela čisto identičnega problema,ampak vseeno.Poglejte kako program grupira konte.Postopek:
Poročila-finančna poročila-bilanca uspeha ali stanja-v obliko in se ti pokažejo napisi razredov in IKSI-klik na ikse-desni klik-lastnosti-in ti pokaže konte od -do in pogledaš,če je zajel vse konte,ki jih imaš v posameznem razredu in če so pravilno imenovani,tu jih lahko dodaš,če kateri manjka.Če pa ni pravilno imenovan in potem tudi ne grupiran v bilanci,pa popravljaš v osnovnem meniju za dodajanje kontov.
Odgovori