Pozdravljeni
mi lahko kdo pomaga? S 1O.1 sem vpisana v razvid zasebnih športnih delavcev.
1.Ker sem zaposlena in je to le dopolnina dejavnost, (ne bom presegla 3,9 M) mi ni treba voditi knjig. Drži?
2. S društvom imam sklenjeno pogodbo o mesečnem nakazilu Avtorskega honorarja. Ali mi lahko obračunajo 25 % akontacije dohodnine na 75 osnove ? Moram izstaviti račun ali lahko obračunajo in nakažejo na podlagi neto obračuna ur?
3. Katere prispevke za PIZ moram plačati in na kateri račun?
4. Ali se računi za mat. stroške in izobraževanja ter službene poti upoštevajo pri napovedi dohodnine?
Vem ,da veliko sprašujem, toda kam naj se obrnem za te informacije če ne na vas drage računovodkinje in računovodji. Hvala
Lidija
zasebni športni delavec
Moderator: Mirko Zbačnik
1. Drži.
2. Če imate odločbo DURS-a, vam lahko. Račun naj bi izstavil vsakdo, ki opravlja neodvisno dejavnost - vprašanje je ali je vaša dejavnost neodvisna. Tukaj vam sploh ne morem pomagati.
3. Ne vem, vprašajte na DURS.
4. Če so ti stroški višji od 25% normiranih stroškov, ki vam jih lahko odobri DURS, jih lahko pod določenimi pogoji uveljavljate pri dohodnini, v nasprotnem primeru se ne splača. Vprašajte na DURS.
Nisem preveč seznanjena z avtorskim honorarjem, to so samo okvirne stvari, ki sem jih slišala na predavanjih, zato počakajte na bolj izčrpen odgovor oz.pobrskajte malo po forumu, dosti je že bilo pisanega na to temo.
Mirjana
2. Če imate odločbo DURS-a, vam lahko. Račun naj bi izstavil vsakdo, ki opravlja neodvisno dejavnost - vprašanje je ali je vaša dejavnost neodvisna. Tukaj vam sploh ne morem pomagati.
3. Ne vem, vprašajte na DURS.
4. Če so ti stroški višji od 25% normiranih stroškov, ki vam jih lahko odobri DURS, jih lahko pod določenimi pogoji uveljavljate pri dohodnini, v nasprotnem primeru se ne splača. Vprašajte na DURS.
Nisem preveč seznanjena z avtorskim honorarjem, to so samo okvirne stvari, ki sem jih slišala na predavanjih, zato počakajte na bolj izčrpen odgovor oz.pobrskajte malo po forumu, dosti je že bilo pisanega na to temo.
Mirjana