AJPES
Moderator: Mirko Zbačnik
AJPES
Ker smo od lanskega leta novi med s.p-ji, in si sami vodimo računovodstvo, me zanima, ali lahko oddam zaključni račun na Ajpes osebno v Ljubljani in koliko moram plačati, ker se mi zdi da je ob oddaji ali pred njo potrebno plačati ne znesek - D.O.O.-ji če se ne motim 9.000,00 SIT. Kdaj je potrebno plačati ta znesek ali prej ali na Ajpesu, ko oddajam. Rok za oddajo pa je 31.03. če se ne motim.
Če mi lahko kdo to pojasni bi lepo prosila! [:I]
Če mi lahko kdo to pojasni bi lepo prosila! [:I]
Za znesek ne vem, mislim, pa da se bo oddajalo elektronsko (ne vem če bo to izključno elektronsko). Rok plačila je 31.3.2005 oz. ob oddaji zaključnega poročila.
Več na str. www.ajpes.si
Prosim, če lahko če kdo lahko pove, ali se bo res izključno oddajalo elektronsko.?:oops:
Več na str. www.ajpes.si
Prosim, če lahko če kdo lahko pove, ali se bo res izključno oddajalo elektronsko.?:oops:
Kdaj plačam kolikor pač je za plačati in kaj pomeni ta znesek. KAJ SPLOH PLAČAM??????????Ali nam pošljejo kakšno obvestilo kdaj naj plačamo in koliko, ali se moramo kar sami pozanimati in plačati???
Za elektronsko oddajo pa moram pridobiti elektronski podpis na občinski enoti. Ali imam prav???
Na strani ki jo ima ajpes piše vse tako zmešano, da me še bolj zmede zato bi rada vaše odgovore, ker nisem računovodkinja, ampak se šele učim.
Za elektronsko oddajo pa moram pridobiti elektronski podpis na občinski enoti. Ali imam prav???
Na strani ki jo ima ajpes piše vse tako zmešano, da me še bolj zmede zato bi rada vaše odgovore, ker nisem računovodkinja, ampak se šele učim.
Lansko leto so vsi s.p.-ji dobili posebne položnice, katere so potem plačali.Za elektronsko oddajanje je bilo 2400 sit.Torej počakaj še malo na položnico. Verjetno bo tudi letos tako.
Kar se tiče oddajanja bilance elektronsko preko Ajpes strani, pa ni potrebno pridobiti elektronskega podpisa. Prijaviš se na Ajpesovi strani, dobiš geslo in z njim vstopaš na svojo uporabniško stran, preko katere oddajaš tudi letna poročila. Ko izpolniš vse obrazce - pravilno, ti program omogoči oddajo obrazcev in ko so oddani, si izpišeš potrdilo. To potrdilo požigosaš in podpišeš ter oddaš s povratnico na Ajpes.
Pa veliko sreče. Polona
P.s.Ne vem pa če letos že poteka oddajanje obrazcev na Ajpes,prejšnji teden še ni.
Kar se tiče oddajanja bilance elektronsko preko Ajpes strani, pa ni potrebno pridobiti elektronskega podpisa. Prijaviš se na Ajpesovi strani, dobiš geslo in z njim vstopaš na svojo uporabniško stran, preko katere oddajaš tudi letna poročila. Ko izpolniš vse obrazce - pravilno, ti program omogoči oddajo obrazcev in ko so oddani, si izpišeš potrdilo. To potrdilo požigosaš in podpišeš ter oddaš s povratnico na Ajpes.
Pa veliko sreče. Polona
P.s.Ne vem pa če letos že poteka oddajanje obrazcev na Ajpes,prejšnji teden še ni.