Prostovoljno pok.zavarovanje-nezaposleni

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
anka
Super računovodja
Super računovodja

Prostovoljno pok.zavarovanje-nezaposleni

Odgovor Napisal/-a anka »

Ali mogoče ve, kje se dajo dobiti podatke za prostovoljno pok.zavarovanje v primeru, da si nezaposlen in želiš plačevati ta prispevek? Kako se ugotovi?

Hvala.
spring
Začetnik
Začetnik
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a spring »

Dobiš jih na Zavodu za pokojninko in invalidsko zavarovanje - v primeru brezposelnosti se je potrebno prijaviti na borzo dela kot brezposelna oseba in na tej podlagi je mogoče plačevati te prispevke (osnovno zavarovanje - dodatno zavarovanje je potrebno dodatno sleniti) in tudi možnost plačevanja let (da "ti tečejo") Minimalno znašajo vsi ti prispevki skupaj z dodatnim zavarovanjem cca 40.000,00 na mesec

SPRING
anka
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a anka »

<br />Če si na prijavljen na <b></b>Zavodu za zaposlovanje<b></b><font color="limegreen"></font id="limegreen"> se za prostovoljno pokojninsko zavarovanje prijaviš na Zavodu za zdravstveno zavarovanje in potem plačuješ na DURS, ni pa ti potrebno skleniti še dodatnega zavarovanja. Ta znesek je približno 13.000 sit, zanima me samo kako se izračunava-glede na kaj-kako dobiš, ali moraš vsak mesec preverjati?
ursamodic
Moderatorka študentskega kotička

Odgovor Napisal/-a ursamodic »

DURS tistim, ki so prostovoljno pokojninsko zavarovani ob spremembi zneska za plačilo pošlje obvestilo o novem znesku!
mac
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a mac »

Živjo,
ko sem si jaz nazadnje v prvi polovici leta 2004, plačevala za polovični delovni čas pros. pok. zav. so mi iz DURS-a vsak mesec pošiljali položnice.

lp mac
Odgovori