Napaka-blagajniški dnevnik

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
KAJ
Računovodja
Računovodja

Napaka-blagajniški dnevnik

Odgovor Napisal/-a KAJ »

Kako bi se dalo s čim manj kolobocij popraviti naslednjo napako?

V mesecu avgustu je bil iz blagajne izplačan določen račun 2x.Enkrat
po originalnem računu in enkrat po blagajniškem računu-trak(kako se pa to pravilno imenuje?)Račun je bil v stroške knjižen samo enkrat.
Se pravi,da je problem samo blagajniški dnevnik.
Lahko bi enostavno vrgla ven blagajniški izdatek in dnevnik za en dvig.Vendar pa bi potem morala popravljati vse naslednje dnevnike do
konca leta.Trenutno mi ne pride na misel kako se temu izognit.
Kaj pa če vse pustim kot je in z 31.12.naredim polog v blagajno za ta neupravičeno izplačan račun?
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Jaz ne bi kompliciral, napravil bi tako, kot vi razmišljate - 31. 12.bi napravil polog. Obrazložitev bi priložil.

Škoda, d niamte programa, ki dnevnike piše avtomatsko; tu lahko po mili volji brez posledic popravljate!

Mirko
Optimistka
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a Optimistka »

To se mi je redno dogajalo v prejšnji službi - šef je non stop prinašal kupe takih računčkov in jih tudi sam kopiral - seveda se je kdaj izplačalo preko blagajne tudi dvakrat.

Ko smo to ugotovili, sem enostavno napisala blagajniški prejemek z obrazložitvijo " vračilo neupravičeno izplačanega računa", on pa mi je dal keš (seveda je zraven njuril...)

Vse se da rešiti...:wink:

LP, M.
anka
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a anka »

Kaj pa če se naredi napaka (vpisan napačen znesek)tudi potem je skupni znesek in saldo napačen.Ali se to da stornirat (na bl. dnevnik je napr. napisano-storno-napačen vpis)..Ali to lahko?

Vaše mnenje?
nitek
Nov član
Nov član
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a nitek »

Napiše se novi dnevnik v katerem mora biti razviden znesek v storno in pravilen gor ter popravlen seštevek in saldo, kot mora biti. lp Nitek
Odgovori