Podatki na računu
Moderator: Mirko Zbačnik
Podatki na računu
Sem zavezanec-plačnik za DDV. Ali je prodajalec dolžan meni kot kupcu vpisati ob mojih podatkih na račun tudi mojo ID številko za DDV.
Hvala.
Hvala.
Normalno plačujemo DDV in račune potrebujemo za obračun vhodnega in izhodnega davka.
LP
<blockquote id="quote"><font size="1" face="Tahoma, Verdana, Arial" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote"><i>napisal misty</i>
<br />Jani22 ali gre za samoobdavčitev oziroma zakaj boste vi plačnik davka?
Lp
<hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">
LP
<blockquote id="quote"><font size="1" face="Tahoma, Verdana, Arial" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote"><i>napisal misty</i>
<br />Jani22 ali gre za samoobdavčitev oziroma zakaj boste vi plačnik davka?
Lp
<hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">
Ne, ni mu treba pisat vaše ID št., <b>lahko pa jo, če hoče</b>.
34.člen v 4.točki 1.odstavka govori o obvezni ID št., če je naročnik oz.kupec plačnik DDV-ja, kar je ponavadi pri nabavi iz EU, ker se moramo samoobdavčiti, so pa tudi drugi primeri.
Nikakor pa vam prodajalec ni dožan pisati vaše ID št., je pa dolžan pisati DŠ po novem ZGD, tako da se splača napisati ID št., pa je volk sit in koza cela.
Mirjana
34.člen v 4.točki 1.odstavka govori o obvezni ID št., če je naročnik oz.kupec plačnik DDV-ja, kar je ponavadi pri nabavi iz EU, ker se moramo samoobdavčiti, so pa tudi drugi primeri.
Nikakor pa vam prodajalec ni dožan pisati vaše ID št., je pa dolžan pisati DŠ po novem ZGD, tako da se splača napisati ID št., pa je volk sit in koza cela.
Mirjana