Zakon o varstvu osebnih podatkov
Moderator: Mirko Zbačnik
Zakon o varstvu osebnih podatkov
Pozdravljani!
Zanima me, če kdo pozna spremembo zakona in kaj ta pomeni- katalog , zbirka osebnih podatkov; posredovanje Državnemu nadzornemu organu?
Ali ima kdo izkušnje pri izdelavi teh zbirk oz. katalogov in poročanju?
hvala in lep pozdrav
Zanima me, če kdo pozna spremembo zakona in kaj ta pomeni- katalog , zbirka osebnih podatkov; posredovanje Državnemu nadzornemu organu?
Ali ima kdo izkušnje pri izdelavi teh zbirk oz. katalogov in poročanju?
hvala in lep pozdrav
Gre za to, da je potrebno izdelati seznam vseh evidenc, ki jih vodiš o delavcih. Npr. mi imamo v kadrovski službi
- kadrovsko evidenco
- evidenco o porabi rednega letnega dopusta
- evidenco o pridobitvi pravice do celotnega letnega dopusta
- evidenco tujcev, zaposlenih na podlagi delovnih dovoljenj
- evidenco o osebnih dohodkih
- evidenco o poškodbah pri delu itd., itd.
Vse te evidence spadajo po en katalog zbirke osebnih podatkov, ki se imenuje "Katalog zbirke osebnih podatkov o zaposlenih delavcih", zato ker se nanaša na zaposlene delavce
Imam pa še evidenco oseb, ki iščejo zaposlitev. Tu gre pa za 2. katalog zbirke osebnih podatkov o osebah, ki iščejo zaposlitev.
Pri vsaki evidenci moraš imeti navedene vse podatke, ki so našteti v 26. členu Zakona o varstvu osebnih podatkov, le del teh podatkov, pa je treba prijaviti na Ministrstvo za pravosodje ( lahko tudi po e-mailu ), najbolj pa je da pošlješ tudi po redni pošti s povratnico.
Za vsako izmed evidenc moraš imeti podlago v zakonu, da jo sploh lahko vodiš. Svetujem ti, da si pogledaš Zakon o evidencah na področju dela, ki je pravna podlaga za vodenje nekaterih izmed zgoraj naštetih evidenc.
Jaz sem vse to naredila v obliki tabele, kjer imam navedene vse evidence ter vse podatke po zakonu.
Pa veliko uspeha ti želim
Tarin
- kadrovsko evidenco
- evidenco o porabi rednega letnega dopusta
- evidenco o pridobitvi pravice do celotnega letnega dopusta
- evidenco tujcev, zaposlenih na podlagi delovnih dovoljenj
- evidenco o osebnih dohodkih
- evidenco o poškodbah pri delu itd., itd.
Vse te evidence spadajo po en katalog zbirke osebnih podatkov, ki se imenuje "Katalog zbirke osebnih podatkov o zaposlenih delavcih", zato ker se nanaša na zaposlene delavce
Imam pa še evidenco oseb, ki iščejo zaposlitev. Tu gre pa za 2. katalog zbirke osebnih podatkov o osebah, ki iščejo zaposlitev.
Pri vsaki evidenci moraš imeti navedene vse podatke, ki so našteti v 26. členu Zakona o varstvu osebnih podatkov, le del teh podatkov, pa je treba prijaviti na Ministrstvo za pravosodje ( lahko tudi po e-mailu ), najbolj pa je da pošlješ tudi po redni pošti s povratnico.
Za vsako izmed evidenc moraš imeti podlago v zakonu, da jo sploh lahko vodiš. Svetujem ti, da si pogledaš Zakon o evidencah na področju dela, ki je pravna podlaga za vodenje nekaterih izmed zgoraj naštetih evidenc.
Jaz sem vse to naredila v obliki tabele, kjer imam navedene vse evidence ter vse podatke po zakonu.
Pa veliko uspeha ti želim
Tarin
rok za pripravo zbirke osebnih podatkov
Do kdaj moramo posedovati zbirke osebnih podatkov Državnemu nadzorenemu organu?
Hvala in lep pozdrav
Hvala in lep pozdrav
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Me lahko kdo prizemlji in pove, zakaj tu sploh gre? Kdo, kdaj in zakaj potrebuje te podatke in zakaj so delodajalci z manj kot 20 zaposlenimi izvzeti iz tega, ker ravno pri teh se pojavljajo anomalije. Sploh ne vem o čem debatirate in če navedete kakšen uraden vir te zahteve.
Pa sončen vikend vam privoščim!
Pa sončen vikend vam privoščim!
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt:
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt: