ukinitev s.p.
Moderator: Mirko Zbačnik
ukinitev s.p.
Prosim, če mi lahko kdo pove iz "prve roke", kaj se zgodi s terjatvami na dan 31.12. in osnovnim sredstvom, ki ima na dan 31.12.2004 še sedanjo vrednost, če to prikažeš v bilanci, s.p. pa se je na dan 31.12.2004 zaprt. Ali te čaka še kakšen davek od nepremičnine, terjatev pa je itak do povezane osebe (lastnik je en in isti)?
Hvala za kakršnokoli pomoč.
LP
Nevenka
Hvala za kakršnokoli pomoč.
LP
Nevenka
Sem iskala po forumu glede zapiranja s.p. in poslovnega prostora, pa ne najdem dosti.
Zanima me naslednje:
1. Kako poknjižim razliko med tržno in knjig.vrednostjo (prihodek)?
2. Ali pustim v bilanci stanja še vrednost osn.sredstev ali jih izločim?
Če kdo pozna kakšno literaturo na temo zapiranja s.p. s primeri knjiženj, bi prosila, da mi pove zanjo.
Hvala za pomoč.
Mirjana
Zanima me naslednje:
1. Kako poknjižim razliko med tržno in knjig.vrednostjo (prihodek)?
2. Ali pustim v bilanci stanja še vrednost osn.sredstev ali jih izločim?
Če kdo pozna kakšno literaturo na temo zapiranja s.p. s primeri knjiženj, bi prosila, da mi pove zanjo.
Hvala za pomoč.
Mirjana
Hvala.
Še eno vprašanje, potem pa mislim, da imam vse na to temo.
Pri prenehanju je treba obračunat DDV od OS na zalogi. Ker je promet z nepremičninami oproščen DDV, se DDV ne obračuna, toda ali to vseeno vpišem v obrazec DDV-O pod št.15 Promet po 5., 6. in 9.čl.ZDDV?
Če vpišem v to kolono, potem mi program odbije pod št.11 in imam tam negativno vrednost.
Mirjana
Še eno vprašanje, potem pa mislim, da imam vse na to temo.
Pri prenehanju je treba obračunat DDV od OS na zalogi. Ker je promet z nepremičninami oproščen DDV, se DDV ne obračuna, toda ali to vseeno vpišem v obrazec DDV-O pod št.15 Promet po 5., 6. in 9.čl.ZDDV?
Če vpišem v to kolono, potem mi program odbije pod št.11 in imam tam negativno vrednost.
Mirjana