uporaba kolesa za službene namene

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
doroteja
Nov član
Nov član

uporaba kolesa za službene namene

Odgovor Napisal/-a doroteja »

Zaposleni uporablja kolo v službene namene, zanima me, na kakšen način naj mu vrnem stroške (menjava gume, luči...). Hvala.
MdeBarca
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a MdeBarca »

Na podlagi originalnega računa servisa za picikle, če si ga servisira sam pa račun rezervnih delov, a ne...

Vsi na kolo za zdravo telo!

pa varno vožnjo

:D

MdeBarca
doroteja
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a doroteja »

Ja, to že, bolj me je zanimalo kako to knjižim, kot njegov dodatek k plači (drugi prejemki iz del. razmerja), tako kot prehrana npr. ali kako drugače. Še enkrat hvala.
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Gre za popravila, ki jih plača delavec, če prav razumem. Jaz bi na osnovi izkazanih računov povrnil preko blagjne, ali kar na njegov TRR (posebej, ali pa kot dodatek k plači).

Kot na primer, če delavec založi za material.

Mirko
ana
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a ana »

iz navedenega sklepam da je lastnik kolesa zaposleni?

na vašem mestu bi sestavila pogodbo, da zaposleni uporablja kolo za službene namene, ter v njej navedla na kakšen način podjejtje krije stroške le tega, na podlagi tega in računov lahko nato zaposlenemu izplačate - povrnete stroške, navedeni računi pa se po mojem knjižijo enako kot stroški povračila za uporabo osebnega vozila za službene namene

lp
Bina
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a Bina »

Če podjetje plača popravilo kolesa katerega ni lastnik, se delavcu obračuna boniteta. Za kolo lahko podjetje plačuje zaposlenemu najemnino. Podjetje naj kupi svoje kolo.

lp, Bina
Odgovori