Clanarina GZS

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Tanyuska
Novinec
Novinec

Clanarina GZS

Odgovor Napisal/-a Tanyuska »

Vem, da se je o tem že pisalo in se verjetno tudi še bo - ampak mene res zanima, ali je placevanje clanarine za GZS obvezno? V racunovodstvu mi pravijo, da ni, saj imajo veliko malih sp-jev in nihce ne placuje clanarine.

Imam SP (zacetek leta 2003), ukvarjam se s svetovanjem, prihodki v letu 2004 okoli 3 mio SIT. Nikoli me nihce ni obvestil o višini clanarine. A je to spet ena tistih stvari, ki jih moras pac vedeti? Edini glas od GZS je prihajanje revije Glas gospodarstva.

Prejšnji teden sem v Delu prebrala članek na to temo in zdaj cakam, da mi pošljejo racun za nazaj z obrestmi vred. Kaj mi je narediti?

Hvala vsem za mnenje in odgovore.

Tanjuska
KNAP
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

knap

Odgovor Napisal/-a KNAP »

Majhnim ni treba - ne skrbite vas bodo že obvestili če bo treba. Če dobivate njihov časopis - če seta član ga je bilo v zadnjem nekje zadaj obrazložena članarina
Tanyuska
Novinec
Novinec

Clanarina GZS

Odgovor Napisal/-a Tanyuska »

Hvala za odgovor. Ce pa ima kdo kaksne izkusnje s tem, kar na dan z njimi.

Tanjuska
Anela
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a Anela »

Uradni list 137/04 - Sklep o določitvi stopnje član.prisp.GZS: v 9. točki piše, da so zavezanci za pavšal (s.p.), ki so registritani manj kot 3 leta in če njihovi prihodki ne presegajo 4 mio SIT, oproščeni plačila članskega prispevka. (tudi sama sem še med njimi :D )
Anela
nevednica
Nov član
Nov član
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a nevednica »

Ja 100% drži. Članarino ne plačujejo tisti,ki ne presegajo prometa 4.000.000,00 sit letno.
Odgovori