Spremeba pogodbe o zaposlitvi ob spremembi sistemizacije

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
mateja76
Novinec
Novinec
Kraj: Slovenia

Spremeba pogodbe o zaposlitvi ob spremembi sistemizacije

Odgovor Napisal/-a mateja76 »

Pozdravljeni!
Uvedli smo novo sistemizacijo delovnih mest, zaradi uskladitve s Kolektivno pogodbo za gradbene dejavnosti in uvedli tarifne razrede ter ostale spremembe, kot je navedeno v KPG. Ali je potrebno delavce o teh spremembah obvestiti in kako? Glede na to, da smo se samo usklajevali s KP. Naj sklenemo novo pogodbo ali samo aneks k pogodbi oz. sklep o spremembi določenih členov?

Lp Mateja[/u]
MIKIMIŠKA
Nov član
Nov član
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a MIKIMIŠKA »

V kp-gradbene dejavnosti, 38.člen, 9.odstavek piše: "Delavci, ki so v delovnem razmerju na dan veljavnosti te kolekt.pog. ohranijo to razporeditev. Sprememba kp ni razlog za spremembo pogodbe o zaposlitvi." Mi delavcev nismo nič obvestili, novo razvrstitev delovnih mest pa bomo upoštevali ob zaposlovanju po 1.1.05.
LP
metalica
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Odgovor Napisal/-a metalica »

Poglejte ZDR, Pogodba o zaposlitvi. Če se je zaposlenemu zaradi nove sistemizacije spremenilo kaj ključnega, potem so potrebne nove pogodbe.
Lep pozdrav.
metalica
helena
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Odgovor Napisal/-a helena »

Smem vprašati, kakšne plače ste izplačali po novi KP. Tiste iz kolone 1 ali one iz kolone 5? Oziroma kako se to upošteva? :?:
MIKIMIŠKA
Nov član
Nov član
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a MIKIMIŠKA »

osnova je iz kolone 1, nato dodaš še ostale sestavine plače: dodatki, delovna uspešnost... in vse skupaj ne sme biti nižje od zneska v 5. koloni
helena
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Odgovor Napisal/-a helena »

Hvala, Mikimiška! Se mi je po eni strani zdelo, da naj bi bilo tako, samo mi ne gre skupaj, da je to potem neke vrste uravnilovka, minulo delo in podobno se čisto izniči. Ah ta naša zakonodaja :evil:
Odgovori