potni društva
Moderator: Mirko Zbačnik
potni društva
lahko izplačamo potne stroške tudi nečlanom oz. simpatizerjem društva?
Potne stroške se lahko povrne samo članom društva. Povrnejo se le stroški na podlagi dejanskih plačil računov (kilometrina, cestnina, nočnina,...) ne pa npr.dnevnica. Nečlanom se ne povrnejo potni stroški oz. so obdavčeni. Kot član si lahko obračunate neobdavčene potne stroške iz Ljubljane do Maribora.
lp, Bina
lp, Bina
V katerem zakonu je natančneje oz. aktu je kaj več napisanega o potnih stroških.
Hvala lepa Brina, torej potne stroške si lahko obračunavamo od začasnega prebivališča pa do kraja, kjer društvo izvaja svoje pojekte - kaj pa če sem član društva, ki ima sedež in izvaja dogodke v kraju, kjer imam stalno prebivališče (v mojem primeru NM), pa čeprav imam kot študent zašasno prebivališče v LJ? Potem si tudi lahko obračunam stroške od LJ do NM, seveda če imam dokaz(kakšne?) da je društvo nekaj resnično izvajalo.
Hvala lepa Brina, torej potne stroške si lahko obračunavamo od začasnega prebivališča pa do kraja, kjer društvo izvaja svoje pojekte - kaj pa če sem član društva, ki ima sedež in izvaja dogodke v kraju, kjer imam stalno prebivališče (v mojem primeru NM), pa čeprav imam kot študent zašasno prebivališče v LJ? Potem si tudi lahko obračunam stroške od LJ do NM, seveda če imam dokaz(kakšne?) da je društvo nekaj resnično izvajalo.
Kolikor sem seznanjena s tem ti mora potne stroške odobriti odgovorna oseba v društvu, tako, da ti izda potni nalog in potem si lahko obračunaš kilometrino. Potem je on odgovoren kje in kdaj se je kaj dogajalo in zakaj te je poslal tja. Oziroma kako je napisano v statutu društva... lahko mora vse stroške potrditi občni zbor...
Ce imaš urano urejeno začasno bivališče v LJ se ti stroški obračunavajo iz začanega bivališča, če pa ne pa iz kraja stalnega bivališča - NM.
Tonka
Ce imaš urano urejeno začasno bivališče v LJ se ti stroški obračunavajo iz začanega bivališča, če pa ne pa iz kraja stalnega bivališča - NM.
Tonka
Zakaj pa si člani društva ne bi smeli izplačati dnevnico, če jim pripada? Še ko sem se sama aktivno bavila s športom in bila več kot osem ali 12 ur odsotna, brez malice ali kosila, sem vedno dobila povrnjeno kilometrino in dnevnico, ko pa sem igrala za reprezentanco pa poleg urejene prehrane še dnevnico za vsak dan (lahko bi rekla preživnino za tisti čas, ko smo bili v tujini), v službi pa neplačan dopust, tako da nisem ničesar pridobila, razen rezultata. Če gredo moji člani društva danes na kakšen seminar (prehrana ni organizirana) in vozijo s svojimi avtomobili kdaj pa kdaj tudi otroke na tekme, jim obračunam kilometrino in dnevnico, saj ponavadi ne pridejo nazaj prej ko v šestih urah.Pa LP!-tudi to se dobi na tekmah!
diana
diana
diana
Poknjižim ga normalno kot vse ostale račune.Če je član že sam plačal račun, pa hkrati poknjižim še na kt povračilo stroškov članom (kt 255 - nisem čisto sigurna koliko je konto)in mu preko blagajne izplačam gotovino za ta račun. K potnim nalogom pa prilagam v glavnem račune cestnin, parkirnin,vozovnic avtobusa
lp, Bina
lp, Bina