OSNOVA SREDSTVA - SIMBOLIČNA CENA

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

OSNOVA SREDSTVA - SIMBOLIČNA CENA

Odgovor Napisal/-a LOTICA »

Zdravo !
Imamo naslednjo situacijo. Uvozili bomo več avtomobilov s Hrvaške, cena, ki jo bomo plačali za te avtomobile, bo zgolj simbolična npr. za 3 leta star Renault Megane bo to cca. 1000eur. Zanima me ali je pravilno, da se avtomobili zabeležijo v register OS po nabavni ceni ali je potrebno upoštevati tržno vrednost. SRS 1 namreč upošteva pošteno vrednost, ki je v tem primeru 1000 eur, če se tako kupec kot prodajalec strinjata s to ceno :roll:
irenca

Odgovor Napisal/-a irenca »

Jaz bi verjetno pustila takšno ceno. Za tržno vrednost rabiš pa cenilca, ti pa stanejo več, kot so vredni avtomobili. Prevrednotenje ni nujno in obvezno. Kako pa imaš napisan pravilnik o računovodstvu?
lp, irenca :palca:
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja

Žal ga še nisem uspela napisati. Sem kupila tistega od Zveze računovodij, pa je tako obsežen, da sem obdelala šele kakšno četrtino. Mislim, da bom stvar za začetek morala poenostaviti, sicer ne bo nikoli napisan.
magdalena
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a magdalena »

Lotica, sva že dve. :szalosten:
lp

Magda
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja

Ja, saj če bi bil človek samo za to zaposlen, da bi pisal pravilnike in bral predpise, bi mogoče šlo v 8ih urah, če pa počne še marsikaj drugega, pa za to (kar ni nujno) zmanjka časa, pa pogosto tudi energije. :goodman:
Odgovori