BLAGAJNIŠKO POSLOVANJE V DRUŠTVIH

Odgovori
IRRA
Nov član
Nov član
Kraj: Slovenia

BLAGAJNIŠKO POSLOVANJE V DRUŠTVIH

Odgovor Napisal/-a IRRA »

PRIJATELJU SEM NAREDILA ZA DRUŠTVO - KLUB DAVČNO NAPOVED. OPAZILA SEM, DA NE VODI BLAGAJNE ZA POBRANO ČLANARINO, AMPAK DELA S SEZNAMI. SVETOVALA SEM MU NAJ STROGO PIŠE BLAGAJNIŠKI PREJEMEK ZA POBRAN DENAR, POTEM PA GA POLOŽI NA TRR. NEKAJ STARIH RAČUNOVODK, KI SO V KLUBU (bridge klub) SO SE MU POSMEHOVALE, ZDAJ PA JE ON V DILEMI, ALI SEM TEČNA, ALI PA JE TAKO PRAV KAKOR SEM MU SVETOVALA. KAJ NARDITI? pozdrav irra
diana
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a diana »

Tudi sama vodim blagajno za društva in za članarino naredim blagajniški prejemek, na TRR pa ne položim /blagajniški maksimum/, temveč s tem pokrijem gotovinsko plačane stroške, pa tudi potne stroške članom. Če bi bila članarina pobrana v večjem znesku /mi samo do 50.000 SIT/, potem bi položila na TRR.LP
diana
pamps
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Odgovor Napisal/-a pamps »

Društvo je pravna oseba in vodi blagajno prav tako kot ostali: za prejeta plačila se sestavi blagajniški prejemek, gotovina se najkasneje naslednji dan položi na trr, blagajniški maksimum nekateri uporabljajo kot menjalnino ali pa imajo v blagajni nekaj gotovine za plačila materialnih stroškov (na primer: izvršilni odbori ali upravni odbor društva, kdorkoli že ima v statutu to določeno, odredi in sestavi sklep o višini blagajniškega maksimuma, nato se lahko iz trr dvigne gotovina, ki se uporabi za izplačila materialnih stroškov ali potnih stroškov, čemur je pač namenjeno; iztržki po blagajni niso predmet blagajniškega minimuma). Vsaj tako je bilo, ko sem zadnjič preverjala svoje znanje. Mogoče pa se je spremenil tudi ta predpis.
Lep pozdrav!
amai
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a amai »

V društvih kjer je 100 in več članov je res včasih težko pisati prejemke za vse. Jaz sem to rešila na ta način, da sem v Wordu pripravila obliko Potrdila o vplačilu, s spajanjem dokumentov iz tabele povlekla v to vsa imena članov in to sprintala... potem pa samo en prejemek s prilogo teh potrdil o vplačilu (podpisanimi seveda) za knjiženje v blagajno.
pamps
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Odgovor Napisal/-a pamps »

Tudi to je rešitev. Marsikdo pa le ni toliko spreten z wordom. Še najbolj enostavno bi bilo, če bi društvo kupilo računalniški program za blagajniško poslovanje (se da dobiti poceni aplikacijo). Društvo ga lahko uporablja neomejeno dolgo, vzdrževanje skorajda ni potrebno, saj se pri blagajniškem poslovanju nima kaj dosti spremijati. Pa še dnevnik se izpiše brez dodatnega prepisovanja.
Lep pozdrav!
Odgovori