stroski,vstop.ddv,dvd-ji

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
anci
Novinec
Novinec
Kraj: Slovenia

stroski,vstop.ddv,dvd-ji

Odgovor Napisal/-a anci »

Lep pozdrav vsem skupaj. Imam en problem. Namrec, davcne napovedi za s.p. so oddane, ampak se vedno se najde nekdo, ki ima racune za lansko leto. :evil: Kaj sedaj? Ce bi bil mes.jan.npr., bi mu knjizila strosek in upostevala vstopni ddv. Ker pa to ni, bi mu neto znesek dala med davcno nepriznane odhodke, ddv pa bi mu vseeno upostevala kot vstopnega. Bi kdo naredil drugace? Zanima me vase mnenje.
Je pa se ena zadeva: kako evidentirate v knjigah dvd-je nabavljene v videoteki (opravlja dejavnost videotek)? :?:
Hvala vnaprej. Lep dan zelim.
anci
pepi5
Računovodja
Računovodja
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a pepi5 »

Ce ima dvd kot blago, ki ga bo prodajal naprej, bi ga vodila v R-6.
Ddv tako odbijate v obdobju, ko racun prejmete-strosek gre v obdobje ko je nastal. Torej, ce so zamudili tako obdobje za strosek, kot tudi obdobje za odbitje ddv, bi jaz naredila takole: ddv si ne bi odbijala, strosek za lani pa bi dala na odhodek iz preteklih let (torje z ddv-jem).
anci
Novinec
Novinec
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a anci »

Hvala za odgovor. :)
Kar se tika dvd-jev, sem v publikaciji od ***** prebrala, da videoteke vodijo dvd-je pod drob.inv.na opremi. Kar se je tudi meni zdelo, da je tega ogromno v registru osnov.sred.. Videoteka posoja dvd-je in jih ne prodaja. Ce bi jih prodajal, bi bila zadeva jasna.
Prosim, ce mi ima se kdo kaksno mnenje o tem, naj mi sporoci.
Kar pa se tika stroskov in vstop.ddv za preteklo leto, so to prejete fak.za obd. december 2005. Zato me to moti. A bi ddv upostevala, ali ne. :?
lp anci
anci
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a LOTICA »

Anci, zakon o DDV že kar dolgo, mislim da je več kot eno leto, dovoljuje, da se Vstopni DDV upošteva še eno leto po preteku leta, v katerem je bila pravica do vstopnega DDV. To pomeni, če je bila pravica do vstopnega DDV dec 2004, se lahko upošteva kot vstopni DDV do decembra 2005.
LP :)
Odgovori