Odpravnina
Moderator: Mirko Zbačnik
Odpravnina
Lep pozdrav.
Zanima me kako je z odpravnino. Računovodkinja nas ni opozorila na plačilo dohodnine oz. prispevkov od odpravnine, saj je odhod direktorja iz podjetja pomenil izplačilo 1.400.000 SIT odpravnine, ki jo bomo še do sept.2005 po mesečnih obrokih izplačevali bivšemu direktorju! Kaj sedaj ter ali je možno, da se obračuna za razliko od odpravnine mogoče nagrado za vsa leta delovanja???
NINA
Zanima me kako je z odpravnino. Računovodkinja nas ni opozorila na plačilo dohodnine oz. prispevkov od odpravnine, saj je odhod direktorja iz podjetja pomenil izplačilo 1.400.000 SIT odpravnine, ki jo bomo še do sept.2005 po mesečnih obrokih izplačevali bivšemu direktorju! Kaj sedaj ter ali je možno, da se obračuna za razliko od odpravnine mogoče nagrado za vsa leta delovanja???
NINA
V čem je problem, ni mi jasno (praznik, naj bi bil). Ali ste že izplačali delež odpravnine pa niste obračunali dajatve?
Za kakšno odpravnino gre?
Če je ob upokojitvi, do višine po Uredbi ni obveznosti. Če izhaja iz IP je obdavčena, kot plača.
In zakaj nagrada? Kaj bi s tem pridobili?
Za kakšno odpravnino gre?
Če je ob upokojitvi, do višine po Uredbi ni obveznosti. Če izhaja iz IP je obdavčena, kot plača.
In zakaj nagrada? Kaj bi s tem pridobili?
Lep pozdrav.
metalica
metalica
Delavec po IP ima dogovorjeno odpravnino. Odpoved pogodbe da delavec sam z današnjim dnem. Torej mu izplačamo odpravnino kot bi izplačali toliko večjo plačo. Kaj pa če se dogovorimo, da mu izplačujemo znesek odpravnine v recimo treh obrokih. En del danes, en del marca drugo leto, tretji del januarja 2008.
Ali lahko vkalkuliram stroške odpravnine, in jih izplačujem po dogovorjenih rokih.
Ali lahko vkalkuliram stroške odpravnine, in jih izplačujem po dogovorjenih rokih.