Podjetje v mirovanju - zaključni račun

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Anči
Novinec
Novinec

Podjetje v mirovanju - zaključni račun

Odgovor Napisal/-a Anči »

Pozdravljeni!

Potrebujem pomoč. V mesecu oktobru sem odprla podjetje. Podjetje ne posluje in je v mirovanju. Ker sem v tem poslu začetnica me zanima kaj moram do konca meseca marca oddati ( bilanaca stanja,...) oz. kam (davčni urad, AJPES,...). Če bi bilo možno bi to naredila sama, brez pomoči računovodskega servisa. Zelo bi bila hvaležna če mi kdo na kratko pove kaj moram narediti.

Lp
ANA
ptpdiana
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a ptpdiana »

Oddaj prazne obrazce na AJPES in DURS s pojasnilom, da je firma v mirovanju (podpisane in žigosane). Obrazce si lahko potegneš iz njihovih internet strani.

LP
helena
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a helena »

Mislim, da tako lahko ravno ne bo šlo. Kaj pa ustanovitveni kapital. Ta bi že moral priti v BS. :shudic:
ptpdiana
Začetnik
Začetnik

Seveda to se vnese vse ostalo ostane prazno
diana
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a diana »

Kolikor vem, podjetja že vsaj dve leti ne morejo biti več v mirovanju. Ali se dela, ali pa se firma zapre. Verjetno imate tudi TRR, stroški TRR, tako da kar prazno ne more biti v bilanci.
diana
ptpdiana
Začetnik
Začetnik

Ni nujno, da ja TRR odprt.
ursamodic
Moderatorka študentskega kotička

Odgovor Napisal/-a ursamodic »

To je sicer res, ga je pa treba v enem letu aktivirati, drugače firmo izbrišejo iz sodnega registra (po Zakonu o finančnem poslovanju podjetji).
pamps
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Odgovor Napisal/-a pamps »

Kar se tiče oddajanja poročil, nihče ne "pozna" izraza mirovanje. Sestaviti in oddati morate prav vsa poročila, kot tisti, ki redno poslujejo: letno poročilo na ajpes, ddpo pa na durs. Najbolje, da zberete dokumentacijo (ustanovne akte, izpiske trr, ki postane aktiven takoj, ko je podjetje registrirano na sodišču, morebitne obračune bančnih provizij, ...), ter vse skupaj odnesete v najbližji servis, kjer vam bodo, prepričana sem, sestavili potrebna poročila po najnižji možni ceni.
Lepo pozdravljeni!
Odgovori