Podjetje v mirovanju - zaključni račun
Moderator: Mirko Zbačnik
Podjetje v mirovanju - zaključni račun
Pozdravljeni!
Potrebujem pomoč. V mesecu oktobru sem odprla podjetje. Podjetje ne posluje in je v mirovanju. Ker sem v tem poslu začetnica me zanima kaj moram do konca meseca marca oddati ( bilanaca stanja,...) oz. kam (davčni urad, AJPES,...). Če bi bilo možno bi to naredila sama, brez pomoči računovodskega servisa. Zelo bi bila hvaležna če mi kdo na kratko pove kaj moram narediti.
Lp
ANA
Potrebujem pomoč. V mesecu oktobru sem odprla podjetje. Podjetje ne posluje in je v mirovanju. Ker sem v tem poslu začetnica me zanima kaj moram do konca meseca marca oddati ( bilanaca stanja,...) oz. kam (davčni urad, AJPES,...). Če bi bilo možno bi to naredila sama, brez pomoči računovodskega servisa. Zelo bi bila hvaležna če mi kdo na kratko pove kaj moram narediti.
Lp
ANA
Kar se tiče oddajanja poročil, nihče ne "pozna" izraza mirovanje. Sestaviti in oddati morate prav vsa poročila, kot tisti, ki redno poslujejo: letno poročilo na ajpes, ddpo pa na durs. Najbolje, da zberete dokumentacijo (ustanovne akte, izpiske trr, ki postane aktiven takoj, ko je podjetje registrirano na sodišču, morebitne obračune bančnih provizij, ...), ter vse skupaj odnesete v najbližji servis, kjer vam bodo, prepričana sem, sestavili potrebna poročila po najnižji možni ceni.
Lepo pozdravljeni!
Lepo pozdravljeni!