M4/M8
Moderator: Mirko Zbačnik
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
M4/M8
<font color="red">Stolpec 6 - ŠTEVILO UR REDNEGA DELOVNEGA ČASA Vpisati število ur rednega delovnega časa zaposlenega za katere je bila izplačana plača, (za vajenca število ur rednega delovnega časa, ki ustreza zavarovalni dobi dveh mesecev), vštevna v pokojninsko osnovo, brez podatkov o številu ur za delo preko polnega delovnega časa - nadure in številu ur, za katere je bilo izplačano nadomestilo plače po predpisih o zdravstvenem zavarovanju oziroma zakonu o starševskem varstvu, za čas čakanja na delo (presežni delavci) in za čas poklicne rehabilitacije ter zaradi skrajšanega delovnega časa (nadomestila iz invalidskega zavarovanja).</font id="red">
Ali mi kdo lahko pove 100% katere ure se vpišejo v stolpec 6, in katere v stolpec 9? In na osnvi stolpca 6 tudi izpolnjevanje stolpca 8?!
<font color="blue">Bolj ko berem razlago za solpec 6 manj mi je jasen.</font id="blue">
LP, Mirko:mad::???:
Ali mi kdo lahko pove 100% katere ure se vpišejo v stolpec 6, in katere v stolpec 9? In na osnvi stolpca 6 tudi izpolnjevanje stolpca 8?!
<font color="blue">Bolj ko berem razlago za solpec 6 manj mi je jasen.</font id="blue">
LP, Mirko:mad::???:
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt:
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt:
V stolpec 8 vpišemo bruto plačo, brez plačil za nadomestila, ki so prikazana v stolpcu 10. V stolpec 9 pa vpišemo prisp. za ZPIZ iz bruto in na bruto plačo, ves prispevek za pok. zav., ki je bil plačan za delavca - iz bruto plače, od nadomestil, bonitet(vse, kar gre iz delovnega razmerja), ne pa tudi od pogodb o delu - tako so mi vsaj rekli, ko sem klicala na ZPIZ.
Upam, da že nisem tečna z nasveti in lep pozdrav!
P.S. Mogoče veš kaj o licenci za računovodje. Nekaj sem slišala, da v bodoče ne bomo mogli podpisovati računovodskih izkazov, če ne bomo imeli licence. Skrbi me, kaj se bo skuhalo iz tega.
Upam, da že nisem tečna z nasveti in lep pozdrav!
P.S. Mogoče veš kaj o licenci za računovodje. Nekaj sem slišala, da v bodoče ne bomo mogli podpisovati računovodskih izkazov, če ne bomo imeli licence. Skrbi me, kaj se bo skuhalo iz tega.
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt:
Hvala, še enkrat, tečna nisi. Kaj pa 11. kolona? Program mi namreč zajema podatke tekočega meseca.
Nekaj sem že slišal že pred letom. Sicer imam opravljen verificiran program za računovodja, a mislim da je pridobitev licence nekaj drugega. Zanimalo bi me, če bi bila pridobitev za vse, neglede na predznaje in doslej pridboljeno izobrazbo in kaj bi v praksi pomenila obvezna pridobitev licence za vse računovodje.
LP, Mirko
Nekaj sem že slišal že pred letom. Sicer imam opravljen verificiran program za računovodja, a mislim da je pridobitev licence nekaj drugega. Zanimalo bi me, če bi bila pridobitev za vse, neglede na predznaje in doslej pridboljeno izobrazbo in kaj bi v praksi pomenila obvezna pridobitev licence za vse računovodje.
LP, Mirko
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt: