govori se

Moderator: Mirko Zbačnik

sova
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

govori se

Odgovor Napisal/-a sova »

Ste že slišali, da letos več ne bomo smeli obračunavati amortizacije od nabave osnovnih sredstev, ki so že rabljena in amortizirana in nabavljena v tujini. Če kupiš tovornjak v tujini, moraš imeti dokaz, da še ni amortiziran in samo to lahkiko amortiziraš. Se pravi če cena 3. 600.000, ni nikakšnega stroška več. Samo denar gre hahaha :? :? :? :? :svprasaj: :sjezik: :sjezik: :sjezik: :ssram:
KAJ
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a KAJ »

Ja,sem slišala.Me zanima,kako se bo to dokazovalo?
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Nekam dolgo je trajalo do te odločitve; si predstavljate, koliko je izpada prilivov zaradi manjšega davka? A se vam država nič ne smili?

Nekaj sem prebral, a nekako nisem registriral kot resno. Pustimo se presenetit, če je to sploh še možno. :kladivo:
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
sova
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a sova »

PIŠE, :( tako kot vedno ni nič speljanega do konca , seveda tudi to ne)
"Na kakšen način bo slovenski kupec to dokazoval oziroma kakšno listino bo v ta namen priznaval davčni ORGAN pa ŽAL ni nikjer zapisano ali pojasnjeno. " Kak sladko, pa da tudi samo šinfamo.... Huje , je kot bi bili vojni ujetniki. :lol: :lol: :lol: Dokumetcije kakšne navidezne ti tuji kupec ne bo mogel dati , če že v prometni napisan datum izdelave vozila. Bravo davčni ORGAN :8: :8: :8: :8:
bana
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a bana »

A mi lahko nekdo posreduje odgovor, kje je to napisano, saj to je pa ja čista neumnost. :twisted:
pamps
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Odgovor Napisal/-a pamps »

Jaz pa sem v ponedeljek slišala, da dursa ne bo več. Ta nova vlada baje že pripravlja neko drugo institucijo, ki bo bolj prijazna do nas. Potem bomo pa živeli srečno do konca.... Saj ne vem, če bi to poslala. Tisti, ki so mi to pravili, so bili čisto resni.
Lep pozdrav!
mdusan
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a mdusan »

Vse piše v obrtnikovem svetovalcu, in vse je res. Sploh ne morem tega komentirat, ker bi se preveč razpisala, samo če bomo vsi Slovenci take pohlevne ovčke in jim pridno polnili blagajne, tačas pa res ne bodo naredili kaj dobrega za nas ampak samo za sebe. :axe: :kladivo:

Pozdrav Sony :sjezen: :szalosten: :ssok:
KAJ
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a KAJ »

ZDDPO 26.čl.določa te radosti!
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a LOTICA »

A kdo od vas ve, na kakšen način se dokaže, da osnovno sredstvo še ni amortizirano. Mi bomo namreč uvozili avto iz Hrvaške, ki še ni amortiziran in bi ga mi dokončno amortizirali. S tem sem jih seznanila, zdaj pa jih zanima, kaj je potrebno predložiti, da bo zadoščalo kot dokaz??!! :toimonster:
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Brez panike, mogoče le ni tako hudo :oops:

Citiram zadnji dve alineji omenjenega člena (26. ćlen ZDDPO)
(7) Če zavezanec pridobi staro oziroma rabljeno opredmeteno osnovno sredstvo od povezane osebe, ki ni rezident, se šteje, da je pridobljeno osnovno sredstvo že dokončno amortizirano.
(8) Amortizacija opredmetenega osnovnega sredstva, ki ga zavezanec pridobi od osebe, ki ni rezident in se ne šteje za povezano osebo po tem zakonu, se prizna kot odhodek v znesku po prvem odstavku tega člena, če zavezanec dokaže, da opredmeteno osnovno sredstvo še ni dokončno amortizirano
:spomezik:
Namesto (8) (osmica v oklepaju), (groza, kako se ti spaki poigrajo!) je nastal smeško! :rofl:
Nazadnje spremenil Mirko Zbačnik, dne 15 Mar 2005, 15:05, skupaj popravljeno 1 krat.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
pamps
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Odgovor Napisal/-a pamps »

Nekje sem prebrala, da bomo morali od tujih dobaviteljev pridobivati izjave, priporočljivo je pridobiti tudi kopijo dobaviteljevega dokumenta o nabavi. Vse to bomo morali namreč predložiti našemu durs-u.
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a LOTICA »

Hvala za namige. Izjavo bomo kar sami oblikovali, kopijo računa pa bomo menda tudi lahko dobili (njihovega, ko so kupovali avto).
Mirko, morda veste še to ali se podjetja v skupini smatrajo kot povezana podjetja, tudi če lastnik v Sloveniji ni isti kot lastnik na Hvaškem. Npr. korporacija ima po celem svetu podjetja npr. podjetje XX-Francija, XX-Hrvaška, XX-Slovenija, ... Lastnik XX-Slovenija je podjetje XX-Nemčija, za XX-Hrvaško pa nisem prepričana, kdo. Če se prav spomnem s seminarjev je namreč z novim ZDDPO nekja sprememb glede povezanih oseb. :nevem:
Odgovori