davek od dobička

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Metkaa
Novinec
Novinec
Kraj: Slovenia

davek od dobička

Odgovor Napisal/-a Metkaa »

Delam obračun davka od dobička pravnih oseb za malo društvo,ki se financira iz članarine.V letu 2004 smo dobili odločbo DURSA za plačilo davka od dobička za leto 2001 ( takrat nisem jaz delala obračuna) in zamudne obresti. Zanima me pod kaj v obrazcu vneseš plačilo davka za nazaj, obresti sem našla pod zaporedno številko 42.
bana
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a bana »

Malo čudno, da so vam poslali obračun, če se financirate samo iz članarin, saj je le-to skladno s 26. členom ZDoDoh oproščeno plačila davka od dobička, jaz tudi obračun pošljem prazen in napišem dopis v katerem se sklicujem na 26. člen Zakona. Na vašem mestu bi preverila, zakaj je do obveznosti za davek sploh prišlo, kajti tudi na davčni se lahko zmotijo.
Metkaa
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a Metkaa »

Vem, da iz članarine ne plačaš davka,samo leta 2001 so nekaj delali in so izstavili fakturo in so tako morali obračunati obveznost,ki jo pa niso plačali.
pepi5
Računovodja
Računovodja
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a pepi5 »

To ste imeli obveznost za leto 2001, torej obveznosti za nazaj jaz ne bi vnasala nikamor. To je bila obveznost za nazaj zaradi katerega ste imeli tudi razliko med prihodki in odhodki potem drugacno. Preverite ce imate pravilno knjizeno - torej razlika med prihodki in odhodki iz prejsnjih let mora biti za placilo davka nizja v letu 2001. V obracun davka boste vpisali znesek akontacij le v primeru, da ste jih v letu 2004 dejansko placevali, drugace naredite tako, kot vam je rekla Bana - izjava (v primeru, da so vasi prihodki bili le iz clanarin).
Odgovori