obrazec 1 - zap/m

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Angelina
Računovodja
Računovodja

obrazec 1 - zap/m

Odgovor Napisal/-a Angelina »

Trudim se izpolniti obrazec za plače preko spletne strani. Klicala sem tudi že navedene AJPES svetovalce pa ne gre.

Torej če AJPES ne zna vedno nekdo tukaj zna. Upam.

Boleznine nad 30 dni - vnos podatkov v obrazec:
3 dni februarja gre še v breme delodajlaca od 4.2. dalje pa v breme ZZZS. V obrazec je potrebno vnesti le podatke, ki gredo v breme delodajlaca.
Ko v okence 2A vnesem število zaposlenih 0,15 in ko to isto številko želim vnesti v okence 9 mi javi napako. Okence 9 sploh ne sprejme številke manjše od 0. Če pa vnesem 1 mi javi napako z razliko do 0,15 delavca iz vrstice 2A.

Skratka ne znam izpolniti obrazca, kjer je nekdo zaposlen za minimalno plačo in inma 80% bolniško že več kot 30 dni. S tem, da je 30. dan bolniške na 3.2.

Če je kdo že imel podobne težave in jih zna razrešiti prosim pomoč
HVALa
pamps
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Odgovor Napisal/-a pamps »

V zaporedni številki 9 lahko vpisujete le cele številke. Jaz imam primer: AOP 004 (štev.zaposlenih...) 6,55; AOP 025 (št.zaposlenih...) 7. Prvi mesec sem preverila na Ajpesu (ker je bilo hitreje, kot najti in prebrati metodološko navodilo) in so rekli, da je OK.
Lep pozdrav!
Angelina
Računovodja
Računovodja

Tudi mene je preko telefona rekla, da je ok ampak vseeno program javi napako in ne dovoli klikniti gumba shrani.
pamps
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Odgovor Napisal/-a pamps »

Vaše podatke sem vnesla (izmislila sem si bruto in neto zneske) in jih shranila. Ko sem shranila podatke, se je v zgornjem delu obrazca izpisal napis: "V podatkih ni računskih in logičnih napak. S klikom na: Oddaj obrazce, zaključi oddajo!"
Upam, da bo uspelo tudi vam.
Lep pozdrav!"
KAJ
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a KAJ »

Ne znam vam pomagat pri vašem konkretnem problemu,ampak en nasvet
na splošno za vsa statistična poročanja!
Cifre malo prilagodite oz.sprobajte kaj bo program vzel,brez,da bo jamral o napakah. Po izkušnjah,ki jih imate sama vidite,da se na samemu
Ajpesu ne sekirajo kaj dosti ,a je nekaj logično al ne,glavno,da ne javlja napak!
Če se samo spomnim statistike finančnih računov:Ajpes ni imel pojma,ker je bil samo izvajalec,BS-ju kot naročniku se je nekaj malega
sanjalo,pa so bile "babe,ki naj bi kaj razložile tako nesramne in freh kot,da bi mi rabili to statistiko in ne oni.Sem se nekaj časa zelo sekirala,ker sploh nisem razumela kaj hočejo od nas.Potem sem pa videla,da se vsem j.. in je bilo še moje poročilo tako,samo,da ne piska ,pa
čim manj vrstic sem izpolnila.
Angelina
Računovodja
Računovodja

Če se samo spomnim statistike finančnih računov:Ajpes ni imel pojma,ker je bil samo izvajalec,BS-ju kot naročniku se je nekaj malega
sanjalo,pa so bile "babe,ki naj bi kaj razložile tako nesramne in freh kot,da bi mi rabili to statistiko in ne oni.Sem se nekaj časa zelo sekirala,ker sploh nisem razumela kaj hočejo od nas.Potem sem pa videla,da se vsem j.. in je bilo še moje poročilo tako,samo,da ne piska ,pa
čim manj vrstic sem izpolnila.[/quote]

Imate prav - meni je rekla "OJEJ to pa ne vem" in pogovor končan
Bom že nekako skupaj dala ja mate prav - bodo že klicali ker to itak tako zelo radi
Odgovori