manjkajoče fakture

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Tomazh
Novinec
Novinec

manjkajoče fakture

Odgovor Napisal/-a Tomazh »

Hm... en problem imam.

Vodim račune za nek d.o.o., ki pa je zelo neresen pri dostavljanju faktur. Vse izgublja, veliko mu jih manjka in navkljub neprestanim prošnjam mi ne dostavi niti kopij. Ker se to ponavlja iz leta v leto (prej sem se še trudil, da sem jaz osebno klical naokoli :| ) letos pa enostavno nimam več energije, da bi se ukvarjal s tem, me zanima, kaj je najbolje narediti s tisimi plačili, za katere ni bilo dostavljenih faktur. Naj preknjižim na terjatev do lastnika?

Hvala za odgovor.

T
sipi
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a sipi »

Imaste pa res problem. Jaz bi na vašem mestu vsa plačila poknjižila na avanse, pol pa se naj oni obadajo zakaj so plačila niso zaprta. :nevem:
Tomazh
Novinec
Novinec

sipi napisal/-a:Imaste pa res problem. Jaz bi na vašem mestu vsa plačila poknjižila na avanse, pol pa se naj oni obadajo zakaj so plačila niso zaprta. :nevem:
sam kolkr vem, ne morš kr tko na avanse knjižit!? ali pač?

ma nevem, nekateri se grejo "firme" totalno neresni. Kot da je tak problem fakturo, ki jo plača, spravit v predal oz.fascikel.

:sjezen:
sipi
Računovodja
Računovodja

Jaz dam vsa "preplačila" oz. plačila brez faktur na avanse. Kolikor vem ne smeš imeti konec leta nič na obveznostih v breme, ampak na avansih (tako nam je svetovala naša revizorka).
Pa ste jim poskušali zagroziti, da jim ne boste več vodili, če se ne bodo zresnili? :hudic:
Tomazh
Novinec
Novinec

sipi napisal/-a:Jaz dam vsa "preplačila" oz. plačila brez faktur na avanse. Kolikor vem ne smeš imeti konec leta nič na obveznostih v breme, ampak na avansih (tako nam je svetovala naša revizorka).
Pa ste jim poskušali zagroziti, da jim ne boste več vodili, če se ne bodo zresnili? :hudic:
problem je, ker ni v moji moči. Sem samo "ubogi delavec" v servisu. Višjim inštancam je pa vseeno, samo da plačujejo. Tako da se moram znajti kakor vem in znam. :?

se pravi konto 133 bi bil ok?
sipi
Računovodja
Računovodja

Konto 132 je za avanse za obratna sredstva, za osnovna pa 130.
Pa veliko sreče z omenjenim podjetjem :palca:
Tomazh
Novinec
Novinec

sipi napisal/-a:Konto 132 je za avanse za obratna sredstva, za osnovna pa 130.
Pa veliko sreče z omenjenim podjetjem :palca:
bi blo bolj primerno "veliko sreče zanj" ;)

Vseeno, najlepša hvala za informacijo.

T
Odgovori