Živjo!
V Uradnem listu sem prebrala, da so podejtje, ki še niso začele s poslovanjem, upravičene nadomestila za javno objavo letnega poročila. Namesto izjave o uporabi letnega poročila, je potrebno priložiti izjavo, da podjetje še ni začelo poslovati. Ali mi lahko kdo pove kakšna izjava je to.
lp ana
izjava o neposlovanju!
Moderator: Mirko Zbačnik
Če se to nanaša na podatke za Ajpes, sem jaz lani napisala takole:
V skladu s --.odstavkom --. točke Metod. navodila za predložitev.... (Ur.list št.....) dajem izjavo, da podjetje XY v letu .... še ni pričelos poslovanjem in zato ne predlaga letnega poročila za javno objavo in za državno statistiko.
Tako vam ni treba plačati nadomestila. Izjavo pa pošljite priporočeno.
LP
V skladu s --.odstavkom --. točke Metod. navodila za predložitev.... (Ur.list št.....) dajem izjavo, da podjetje XY v letu .... še ni pričelos poslovanjem in zato ne predlaga letnega poročila za javno objavo in za državno statistiko.
Tako vam ni treba plačati nadomestila. Izjavo pa pošljite priporočeno.
LP
Anela
Danes sem se pozanimala kako je z izjavo o neposlovanju. Izjavo lahko dajo le osebne družbe (d.n.o., k.d.), d.o.o.-ji pa morajo obvezno poslati bilance in tudi plačati nadomestilo. Tudi na DURS je potrebno oddati obračun davka od dobička. V bilancah pa pač prikažete samo kapital in ustrezen protikonto.
Toliko v vednost, da ne bo kdo dobil drugo leto poziv sodniku za prekrške.
Lep dan še naprej
Toliko v vednost, da ne bo kdo dobil drugo leto poziv sodniku za prekrške.
Lep dan še naprej