Pozdravljeni,
v našem podjetju razmišljamo, da bi na obezno delo prakso vzeli študenta, ki mora v okviru izobraževanja narediti 400 ur praktičnega izobraževanja v podjetju. Zdaj pa mene zanima kaj to pomeni za nas? Glede na njegov izjave mu podjetje za to prakso ni dolžno plačevati nič, ker se smatra, da je plačilo že to, da mu nudimo možnost opravljanja prakse. Neuradno se baje povrnejo potni stroški. Zanima me ali obstaja kaka uredba ali odlok v katerem je navedeno koliko/kaj moramo nuditi mi kot delodajalci. Ali mora opraviti zdravniški pregled, ....???
Še to, v pogodbi, ki jo podpišemo mi in njegova šola nima delodajalec nobenih obveznosti.
Hvala
Obvezna delovna praksa
Moderator: Mirko Zbačnik
Tudi mi imamo nekaj dijakov in študentov na obvezni praksi. Glede plačila je tako: obvezno morate plačati prispevek za poškodbe pri delu (610,00 sit/osebo/na vsak začeti mesec) - obr. REK 1-d. Glede nagrade pa je tako; lahko jo izplačate, če menite, da ste imeli korist od študenta oz. dijaka. Žal pa vemo, da so navadno obv. prakse prej v breme, kot v korist - vsaj mentorju, ki mora planirati delo dijaku za vseh 400 ur.
LP! PR
LP! PR