Identifikacijska številka
Moderator: Mirko Zbačnik
Identifikacijska številka
Pozdravljeni,
potrebovali bi informacijo, ki je ne najdemo v ZDDV: ali mora biti na računu, ki ga izdaja fizična oseba, ki ni davčni zavezanec, pravni osebi, ki je davčni zavezanec, navedena identifikacijska številka za DDV tako izdajatelja kot prejemnika računa. Ali pa navede samo svojo davčno številko (brez Ident.št.) in davčno številko prejemnika, ki je davčni zavezanec (brez Ident.št.).
Hvala za odgovor.
Lep dan vsem.
potrebovali bi informacijo, ki je ne najdemo v ZDDV: ali mora biti na računu, ki ga izdaja fizična oseba, ki ni davčni zavezanec, pravni osebi, ki je davčni zavezanec, navedena identifikacijska številka za DDV tako izdajatelja kot prejemnika računa. Ali pa navede samo svojo davčno številko (brez Ident.št.) in davčno številko prejemnika, ki je davčni zavezanec (brez Ident.št.).
Hvala za odgovor.
Lep dan vsem.
Urška
Mene pa zanima, če mora prodajalec, ki je identificiran za namene DDV pri
prodaji samostojnemu podjetniku, ki pa ni davčni zavezanec (še), na račun navesti njegovo davčno številko. Naš program za prodajo je namreč tak, da vsem davčnim številkam doda SI, kar pa po moje ni prav.
Zdi se mi, da sem to nekoč v tem forumu že spraševala, pa nisem dobila odgovora - zato vas lepo prosim
za odgovor.
Istočasno pa bi se tudi vsem zahvalila za vse odgovore na vsa moja - včasih malce
vprašanja, pa saj največkrat želim le potrditev svojega mnenja.
LEP DAN - POMLAD JE TU.....
prodaji samostojnemu podjetniku, ki pa ni davčni zavezanec (še), na račun navesti njegovo davčno številko. Naš program za prodajo je namreč tak, da vsem davčnim številkam doda SI, kar pa po moje ni prav.
Zdi se mi, da sem to nekoč v tem forumu že spraševala, pa nisem dobila odgovora - zato vas lepo prosim
Istočasno pa bi se tudi vsem zahvalila za vse odgovore na vsa moja - včasih malce
LEP DAN - POMLAD JE TU.....
Jaz sem se dogovorila s programerjem, da je uskladil program fakturiranja tako, da mi nihče ne zavrača računov. Pri davčnih zavezancih, identificiranih za ddv se tako izpiše id za ddv in davčna štev., pri tistih, ki niso identificirani za ddv, pa le davčna štev. Priznam, veliko kompliciranja, imam pa mir.
Leo pozdrav!
Leo pozdrav!
Mi na računih izpišemo obe DŠ , kar mene niti ne moti .
V našem programu pa imamo sicer ena varianto , da se pri izdelavi samega obrazca izbriše naslovnikova DŠ ...
Imam pa ob tem še eno vprašanje :
Ali mora biti na prejetih računih izpisan naslov naše firme v celoti
ali je lahko samo skrajšana oblika (ime firme d.o.o.)
Problem se namreč pojavi , ker so nekateri programi omejeni z možnostjo - dolžino imena pri vnosu novih strank ...
V našem programu pa imamo sicer ena varianto , da se pri izdelavi samega obrazca izbriše naslovnikova DŠ ...
Imam pa ob tem še eno vprašanje :
Ali mora biti na prejetih računih izpisan naslov naše firme v celoti
Problem se namreč pojavi , ker so nekateri programi omejeni z možnostjo - dolžino imena pri vnosu novih strank ...