RAzkritja- preracun poslovnega izida

Moderator: Mirko Zbačnik

misty
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a misty »

Kaj, kako pa dobite povprečno stanje ? Še malo potrpljenja prosim! :szardi:
Hvala!
Lp
sova
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a sova »

Misty ni vam treba komplicirati glede tega povprečja, jaz tega nisem nič pisala, vprašanje je tudi kdo to sploh bere, če gledaš njihove predpostavke(1.,.,2.,itd). kaj bi moral napisati, po moje nimajo ne repa ne glave . Ne se sekirat....
misty
Računovodja
Računovodja

Sova hvala za tolažbo, ampak jaz bi vseeno rada znala, zato še vedno prosim za pomoč.
Lp
kaltrzic
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a kaltrzic »

Kriza! Jaz sem pa mislila, da moraš s koeficientom pomnožiti 0 in 9 pred rezultatom, poiskati razliko, in je to potem tisti vpliv na rezultat. A je to narobe?
sova
Računovodja
Računovodja

Ja saj po moje praviloma ni nič narobe , če nimate O knjižene po ocenjeni vrednosti, samo potem bi mogli revalorizirati tudi druge postavke v bilanci. osnovna sredstva, bi tako ali tako morala biti ocenjena po tržni vrednosti, Razliko od tržne do knjižne pa je tako v razredu 9. ali ne :?:
Misty za povrečno stanje , pa še nisem slišala, mogoče vam bo Kaj vedela povedati. :idea: :idea:
sova
Računovodja
Računovodja

Ja saj po moje praviloma ni nič narobe , če nimate O knjižene po ocenjeni vrednosti, samo potem bi mogli revalorizirati tudi druge postavke v bilanci. osnovna sredstva, bi tako ali tako morala biti ocenjena po tržni vrednosti, Razliko od tržne do knjižne pa je tako v razredu 9. ali ne :?:
Misty za povrečno stanje , pa še nisem slišala, mogoče vam bo Kaj vedela povedati. :idea: :idea:
kaltrzic
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a kaltrzic »

Ja tako, osnovnih sredstev ne preračunavam na tržno vrednost (če ni kakšnega ekstremnega dogodka), druge postavke v bilanci pa so itak po tržni vrednosti (terjatve, zaloge). Zato sem mislila, da delam prav - ker samo 9 ne pokaže vpliva na rezultat. Ampak to je samo moja pogruntavščina - saj nisem nikjer zasledila, kako naj to naredimo.
Karin
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a Karin »

zdravo

A mi lahko kdo pomaga pri prevrednotenju kapitala, od leta 2003 se v letu 2004 ni povečal, znaša pa cca. 8.000.000 sit, dobička pa imamo le 20.000,00 sit
Če sem prav razumela potem če izračunaš po stopnji rasti cen pride izguba cca. 240.000 sit in po stropnji rasti evra izguba 85.000 sit.
Me samo zanima, če sem si prav to predstavljala. Ker lani tega sploh nisem vpisovala v razkritja, letos pa vidim, da je potrebno!

In če mi kdo lahko pomaga pri izračunu obveznosti do tujine - ali se to izračuna po srednjem tečaju BS na dan 31.12.2004?

Najlepša hvala za odgovor - sem začetnica v sestavljanju bilanc, pa se še lovim...
KAJ
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a KAJ »

Za Karin:
1.a. ... če bi prevrednotila,bi bila izguba 236.000,00
b. ....če bi ...bi bila izguba 82.400,00

2.Da
Za Misty:
Če sem imela približno pol leta kapitala 20 milj.in po izplačilu dobička
18.milj,potem preračunam prevrednotenje na 19 milj.Če bi hotela to narediti čisto točno potem se lahko preračuna povišanje € in povišanje cen živl.potrebščin do datuma spremembe kapitala in od spremembe do 31.12.Ampak je res čisto brez veze zgubljat kaj preveč časa s tem,ker
to je res " kaj bi bilo če bi bila čebula bula".
misty
Računovodja
Računovodja

Se bom ravnala kar po standardu 8.40 v povezavi s 8.28. Hvala vsem, ki ste se trudili z odgovori.
Lp
yanna

Zakaj prevrednotenje?

Odgovor Napisal/-a yanna »

V SRS 8.28 piše, da se splošni prevrednotovalni popravek kapitala opravi samo takrat, ko je gibanje tečaja evra višje od 5,5%. kar pa v letu 2004 ni bilo.

Zakaj bi delali prevrednotovanje?
SašaP
Začetnik
Začetnik
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a SašaP »

Zato, ker to zahtevajo razkritja v pojasnilih k izkazom. Saj to dejansko ne naredite, ne poknjižite, ampak samo preračunate in vpišete ali bi bil dobiček ali izguba.
Saša
Odgovori