nagrada in plačilo dohodnine

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
barbara17
Novinec
Novinec
Kraj: ljubljana

nagrada in plačilo dohodnine

Odgovor Napisal/-a barbara17 »

V lanskem letu sem prejela nagrado - osebni avtomobil in pred prejetjem nagrade plačala 25% akontacije dohodnine. Pri izpolnitvi obrazca za dohodnino 2004 (vključena tudi moja plača in regres ter olajšave) sem si izračunala dodatno plačilo dohodnine v znesku 331 tisoč SIT. Če v obrazec ne vključim nagrade (se pravi samo moje plače in regres), bi dobila povrnjen znesek v vrednosti 36 tisoč SIT.
Kako je to mogoče, če je bil od avtomobila že obračunan in plačan davek? Ali je pri poročanju dohodnine za avtomobil kakšna druga varianta?
Hvala za odgovor in lp, Barbara
irenca

Odgovor Napisal/-a irenca »

Padete v višjo lestvico pri izračunu dohodnine. Temu se verjetno ne boste mogli izogniti.
lp,irenca :oops:
vita11
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a vita11 »

Se strinjam z Irenco. Lahko sami preverite po lestvici za dohodnino, da ste prišli v višji razred (objavljeno na DURS) in morate zato plačati več dohodnine. Tu se ne da nič pomagati, je pa poučno, kar vam vsekakor ne pomaga nič :sneodobren:
vita11
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a vita11 »

Še to sem pozabila; poskušajte si zmanjšati osnovo z olajšavami, kolikor je to mogoče, :goodman:
Bisk
Novinec
Novinec
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Bisk »

Barbara živjo. Tudi sam imam isto težavo, a sem še vedno v dilemi kaj storiti. Ko berem Zakon o igrah na srečo in Zakon o dohodnini, sem enkrat mnenja da se to ne vpisuje v napoved, drugič spet da. Od davkarije sem prejel enkrat mnenje, naj to vpišem, drugič naj tega niti slučajno ne vpisujem v napoved. Tako da, v kolikor se ti ne mudi "zapravljati" počakaj še kakšen dan, upam, da že jutri izvem kaj več, saj mi prijateljica, ki dela na DURS-u preverja kako je s tem. :D
barbara17
Novinec
Novinec

Bisk, nazadnje si mi napisal, da boš preveril kako je s tem. Jaz sem dohodnino sicer že oddala z vpisano nagrado, samo vseeno me zanima, kaj si izvedel od prijateljice. Aja, in kaj narediš potem, če si to napisal pa ne bi bilo potrebno? :szalosten:

hvala za odgovor in lep pozdrav, Barbara
barbara17
Novinec
Novinec

Če vseeno kdo ve karkoli več o tej temi ali pa mi vsaj predlaga kam naj se obrnem, mi naj prosim odgovori.

Hvala in lep pozdravček, Barbara
Odgovori