Parkirnina
Moderator: Mirko Zbačnik
Parkirnina
Na kakšen konto se knkiži parkirnina ?
AX
AX
-
Gost
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
<blockquote id="quote"><font size="1" face="Tahoma, Verdana, Arial" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote"><i>napisal mira95</i>
<br />Na parkirnih listkih je obračunan DDV - ali ga morda kdo upošteva pod vstopnega.
<hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">
jozeluk
<br />Na parkirnih listkih je obračunan DDV - ali ga morda kdo upošteva pod vstopnega.
jozeluk
<blockquote id="quote"><font size="1" face="Tahoma, Verdana, Arial" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote"><i>napisal mira95</i>
pred leti smo imeli kontrolo DDV, med prejetimi fakturami smo imeli tudi parkirne lističe. ni bilo pripomb. ni mi znano, da bi se kaj spremenilo oz. ne vidim razloga, da ne bi upošteval vstopniDDV

jozeluk
pred leti smo imeli kontrolo DDV, med prejetimi fakturami smo imeli tudi parkirne lističe. ni bilo pripomb. ni mi znano, da bi se kaj spremenilo oz. ne vidim razloga, da ne bi upošteval vstopniDDV
jozeluk
Mislim, da je že pred leti pisalo v Iksu, pa tudi na seminarjih je ZRFR razlagala, da parkirnina ni strošek davčnega zavezanca - podjetja, temveč strošek fizične osebe na službenem potovanju. Tako se vstopni davek ne bi smel odbiti. Odkar je DDV, sem imela 8 kontrol (DURS in revizijske hiše), pa nihče ni rekel, da bi DDV od parkirnin morala odbijati. No, pa saj Dursovci tega tako ali tako ne bi rekli.
lp
lp
Ja, ampak če bi davčna smatrala, da se DDV od parkirnin odbija, vi ga pa niste, bi pa ta znesek DDV šteli kot davčno nepriznan strošek, ki povečuje davčno osnovo, in bi za ta znesek povečali davčno osnovo.Tako da sem mnenja, da so šteli kot da ga ne smemo odbijati. Razen če niso komplicirali, ker so to majhni zneski, običajno. Kaj pa
od cestnin, ki so lahko precej višje(npr.ABC) ga odbijate?
od cestnin, ki so lahko precej višje(npr.ABC) ga odbijate?
Jaz sem imela kontrolo, pa ni bilo nič narobe, ker so vse parkirnine bile knjižene kot računi z odbitkom ddv - ja.
Računi so napisani v skladu z 34.členom ZDDV. Če so oni plačali DDV, ga imamo tudi mi pravico odbijati. Tu gre za velike zneske DDV, saj pri 15 kamionih se čez leto nabere kar velika vsota.
Mini
Računi so napisani v skladu z 34.členom ZDDV. Če so oni plačali DDV, ga imamo tudi mi pravico odbijati. Tu gre za velike zneske DDV, saj pri 15 kamionih se čez leto nabere kar velika vsota.
Mini