Ima kdo kakšno idejo kako jo plačati?
kako plačati delavki
Moderator: Mirko Zbačnik
kako plačati delavki
Imamo zaposleno, ki bo čez nekaj mesecev nastopila porodniško. Ker opravlja del računovodskih del in jih želi opravljati doma tudi v času porodniške me zanima, kako bi ji lahko to delo plačali. Zaposlili bomo delavko, ki jo bo delno nadomeščala a glavno knjigo bo ona vodila še naprej.
Tudi če zastonj naj ne bi delala , kako pa je v praksi pa ...........
Pravica do starševskega nadomestila preneha, če pristojna inšpekcija za delo ugotovi, da oseba v času izrabe starševskega dopusta dela.
Pravica do starševskega nadomestila preneha, če oseba iz drugega
odstavka 39. člena tega zakona začne delati oziroma začne
opravljati samostojno dejavnost.
Če nastopi katerikoli razlog iz prvega ali drugega odstavka tega
člena mora oseba, ki prejema starševsko nadomestilo, vrniti
neupravičeno prejeti znesek starševskega nadomestila, skupaj s
pripadajočimi obrestmi."
Citiran je 45. člen (prenehanje pravice do starševskega nadomestila) Zakona o starševskem varstvu in družinskih prejemkih.
Pravica do starševskega nadomestila preneha, če pristojna inšpekcija za delo ugotovi, da oseba v času izrabe starševskega dopusta dela.
Pravica do starševskega nadomestila preneha, če oseba iz drugega
odstavka 39. člena tega zakona začne delati oziroma začne
opravljati samostojno dejavnost.
Če nastopi katerikoli razlog iz prvega ali drugega odstavka tega
člena mora oseba, ki prejema starševsko nadomestilo, vrniti
neupravičeno prejeti znesek starševskega nadomestila, skupaj s
pripadajočimi obrestmi."
Citiran je 45. člen (prenehanje pravice do starševskega nadomestila) Zakona o starševskem varstvu in družinskih prejemkih.
Meni pa se zdi to, da ti prenehajo pravice ce opravljas samostojno dejavnost traparija. Jaz sem cas porodniske delala kot popoldanski s.p.. Davkarija ti namrec se vedno posilja poloznice za prispevke, oddati moras napoved, torej me ne bo nihce preprical, da mi ni dovoljeno delati.
Placajo jo pa lahko tudi kako drugace, saj ima po vsej verjetnsti partnerja, ki pa ni na porodniski.
Placajo jo pa lahko tudi kako drugace, saj ima po vsej verjetnsti partnerja, ki pa ni na porodniski.