Pozdravljeni.
Sem popolni ne-ved na tem področju in Vas lepo prosim za pomoč.
Doma imamo športnik ( s.p. ), ki ne presega praga 3,9 mio sit in ni DDv zavezanec. Klubu mora mesečno izstaviti račun za sponzoriranje.
Kakšna vrsta dohodka je to ? ali dohodek iz dejavnosti ( v odvisnem razmerju ) ali ?????????????.
Kako naj izstavi račun, koko je s prispevki,??????
za vsakršno pomoč se prisrčno zahvaljujem.
POKLICNI ŠPORTNIK - NUJNO !!!!!
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: POKLICNI ŠPORTNIK - NUJNO !!!!!
Tudi pri nas doma imamo športnika s statusom samostojni športnik. Ko ste se že registrirali na AJPESU, ko ste že bili na Zavodu za pokojninsko in invalidsko zavarovanje - <miklošičeva in ko ste že bili tudi na davčni upravi na občini v kateri imate stalno prebivališče potem ste že veliko storili. Pri nas je sedaj tako da klub izstavi račun, kot da ga je izstavil soj sin, mu obračuna dohodnino (25%), preostanek bruto plače pa mu nakaže na TTR. potem pa sin sam iz svojega TTR nakaže prispevke in pošlje svojo plačilno listo na davčno. In to je vse. Če vas še kaj zanima, mi javite.ENOTEKS napisal/-a:Pozdravljeni.
Sem popolni ne-ved na tem področju in Vas lepo prosim za pomoč.
Doma imamo športnik ( s.p. ), ki ne presega praga 3,9 mio sit in ni DDv zavezanec. Klubu mora mesečno izstaviti račun za sponzoriranje.
Kakšna vrsta dohodka je to ? ali dohodek iz dejavnosti ( v odvisnem razmerju ) ali ?????????????.
Kako naj izstavi račun, koko je s prispevki,??????
za vsakršno pomoč se prisrčno zahvaljujem.
Lep pozdrav