Registriral se bom kot s.p. Bom zavezanec za DDV, izdeloval bom spletne strani. Na začetku bom uporabljal družinski PC (ko se nabere denar bom kupil svoj PC in vse kar uradno paše zraven - tudi programje). V začetku si bom prispevke plačeval po tabeli za minimalno plačo. Letos bi sam ročno vodil enostavno knjigovodstvo.
Prosim, če mi lahko navedete natančen seznam kaj vse je potrebno v takšnem primeru voditi.
obvezne knjige pri s.p.
Moderator: Mirko Zbačnik
-
Gost
Voditi boš moral naslednje:
Knjigo prejetih in knjigo izdanih računov (DDV)
knjigo terjatev in obveznosti
Register osnovnih sredstev
Knjigo prihodkov in odhodkov
To je vse, če boš vodil enostavno knjigovodstvo. Seveda pa boš moral voditi še evidenco pretoka denarja iz gospodinjstvo in nazaj.
Če pa vodiš dvostavno knjigovodstvo, pa moraš imeti za DDV vse isto, register osnovnih sredstev ter glavno knjigo, ter blagajno.
Upam, da sem ti malo pomagala, lahko pa me še kdo dopolnil
Pozdrav
Lilijana
Knjigo prejetih in knjigo izdanih računov (DDV)
knjigo terjatev in obveznosti
Register osnovnih sredstev
Knjigo prihodkov in odhodkov
To je vse, če boš vodil enostavno knjigovodstvo. Seveda pa boš moral voditi še evidenco pretoka denarja iz gospodinjstvo in nazaj.
Če pa vodiš dvostavno knjigovodstvo, pa moraš imeti za DDV vse isto, register osnovnih sredstev ter glavno knjigo, ter blagajno.
Upam, da sem ti malo pomagala, lahko pa me še kdo dopolnil
Pozdrav
Lilijana
-
Gorazd
- Računovodski vajenec

- Kraj: Ptuj, Maribor, Slovenija
- Kontakt:
Lilijana, kaj mislis z blagajno? Konto 100, blagajniške izdatke, prejemke ter dnevnik?
Mislim, da je evidenci pretokov med podjetnikom in gospodinjstvom zadoščeno z analitiko na 920.
Kako pa knjižiti začetni podjetnikov kapital ob ustanovitvi podjetja (s.p.), če gre za osnovna sredstva?
0400/9000
Bi to bilo pravilno?
Hvala,
Gorazd
Mislim, da je evidenci pretokov med podjetnikom in gospodinjstvom zadoščeno z analitiko na 920.
Kako pa knjižiti začetni podjetnikov kapital ob ustanovitvi podjetja (s.p.), če gre za osnovna sredstva?
0400/9000
Bi to bilo pravilno?
Hvala,
Gorazd
-
Gost
In če najemnine ne obračunam, ali tudi lahko? Prebral sem kdaj se OOS zavede v register, kdaj se začne z amortizacijo, nikjer pa nisem našel ali lahko opravim storitev (izdelava spletne strani) ne da bi imel računalnik zaveden kot osnovno sredstvo. Oče mi je namreč rekel, da ni navdušen nad najemnino, ker mora potem on prijaviti oddajanje v najem.