Kako preveriti zasedenost imena podjetja?

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
suros
Nov član
Nov član
Kraj: Ljubljana

Kako preveriti zasedenost imena podjetja?

Odgovor Napisal/-a suros »

Želel bi informacijo o tem, kako bi lahko uradno preveril, če določeno ime podjetja že obstaja? Verjetno obstaja neka spletna stran??

Hvala za odgovore!

Lp,

Uroš
pamps
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Odgovor Napisal/-a pamps »

Vaš odvetnik, ki mu boste zaupali registracijo, lahko to preveri v sodnem registru. Hkrati lahko preveri še ustreznost imena (zakon o rabi slovenskega jezika prepoveduje tuje besede, razen mrtvega jezika ali pa če je ime ustanovitelja v nazivu podjetja; če se na primer, pišete Windows, boste lahko registrirali firmo Windows d.o.o., drugače ste lahko samo Okna d.o.o., če že ni kdo uporabil tega imena).
Pred mesecem dni sem imela primer, ko se je nekdo preimenoval, da je lahko registriral firmo z nazivom, kot je želel (problem domen na internetu).
Lep pozdrav!
vita11
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a vita11 »

Preprosto greste na spletno stran Ajpesa http://www.ajpes.si/dokumenti/dokument.asp?id=168
odprete na vrhu okence IPRS in pogledate, če je ime firme že zasedeno. To, za vašo upšorabo :spomezik:
pamps
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Odgovor Napisal/-a pamps »

:oops: Čisto sem pozabila na to! Tudi mi smo tam preverjali - imajo zelo tekoče podatke.
vita11
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a vita11 »

:lol: Saj se ne bi niti jaz spomnila, če ne bi danes cel dan oddajala bilance prek Ajpesa, pa sem se še malo poigrala z ostalimi podatki. :twisted:
suros
Nov član
Nov član
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a suros »

Za s.p. ne potrebujem registracije, samo priglasitev PL in OPP obrazec...??

Uroš
Odgovori