obračun DDV

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
kinokija
Začetnik
Začetnik

obračun DDV

Odgovor Napisal/-a kinokija »

Pomagajte mi prosim. Prejšnji mesec smo spregledali en izdani avansni račun pri obračunu DDV in sedaj pišem popravek DDV. Kam v obrazcu popravka bi morala vpisati znesek DDV.

Hvala!
kinokija
Začetnik
Začetnik

Pa še nekaj sem pozabila vprašat. Dvignem tudi osnovo v tem mesecu ali samo DDV?
zumi
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a zumi »

Popravit morate tudi osnovo in sicer v polju 11 (obdavčen promet) in polje 31 ali 32 ali 33. Hitro plačati DDV in če prav razumem gre za mesec februar, tako, da imate za plačilo čas do konca meseca in ne bo obresti. Če pa slučajno napaka izvira iz januarja so tu še obresti.
lp. Mihela
kinokija
Začetnik
Začetnik

Hvala. Kam pa vpišem na obrazec "priloga k obrazcu DDV"? Nikjer ne najdem primerne postavke.
zumi
Nov član
Nov član

Nevem zakaj izpolnjujete prilogo saj ste rekli, da ste pozabili vpisat avansni račun.
kinokija
Začetnik
Začetnik

A potem ne rabim nič pisat priloge ampak samo popravim obrazec DDV? Gre namreč za račun iz meseca januarja. Če ni treba pisat priloge mi še bolj ustreza.
zumi
Nov član
Nov član

Jaz sem že popravljala obrazec in sem poslala samo obrazec, ki ga dobimo kot rezervo na katero sem napisala obdobje in kolone, ki jih popravljam, ostalo sem vpisala 0 in je bilo čisto vredu.
kinokija
Začetnik
Začetnik

Hvala!
Odgovori