kilometrina

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
kr ena
Nov član
Nov član

kilometrina

Odgovor Napisal/-a kr ena »

Pozdravljeni, prosim POMAGAJTE mi vi izkuseni macki!! obracunavam stroške prevoza in sicer: smo d.o.o., delavec opravlja delo izkljucno na terenu, storitev opravavlja s svojim lastnim vozilom. Kaj pomeni strošek prevoza ali obracunana dnevnica, ali znizana kilometrina ali strosek goriva po racunih? V naprej hvala!!
katrijn
Nadračunovodja
Nadračunovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a katrijn »

Kaj vas zanima? kaj pomenijo posamezni pojmi?
kr ena
Nov član
Nov član

Delavec opravi storitev (servis)stranki na domu ali kje durge s svojim vozilom. Za to mu je potrebno poravnati stroške prevoza. Kako se to povrne? Ali z izplačilom kilometrine ali se mu povrnejo stroški natočenega goriva ali kaj drugega?
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a LOTICA »

Če uporablja svoje vozilo, se mu obačunava kilometrina, ki je od 1.1.2005 dalje 62 sit za prevoženi km.
LP :)
kr ena
Nov član
Nov član

Hvala, lep dan se naprej
UFOPRA
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a UFOPRA »

Pozdravljeni,
eno vprašanje na to temo. Mene zanima kako je če moramo kilometrino izplačati eni X osebi, ki s podjetjem nima nobene povezave? To je verjetno poslovno nepotreben strošek in od tega plačamo 25% davka. Ali je treba narediti obračun potnih stroškov, kot za ostale delavce? Hvala v naprej!
Ivana
NAJI
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a NAJI »

Tudi meni je kar nekaj stvari nejasnih glede kilometrin. Smo s.p. in imamo kamion na operativni lizing. Ali si obračunavamo kilometrino ali porabo goriva po računih. Če gorivo-kako upravičiti porabo oz.je potrebno voditi porabo kilometrov.
lp,Naji
mac
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a mac »

Ufopra,

mi imamo delavce iz drugih podjetji, ki nam delajo montaže na terenu.
Kilometrino, do mesta montaže jim mi ne smemo obračunavati (nasvet davčne svetovalke), ker niso pri nas zaposeni. Vendar pa nam ta oseba, preko svojega ali podjetja kjer je zaposlen, izstavi račun v katerem je vštet tudi strošek poti.

Kako pa boste izplačali kilometrino nekomu, ki s podjetjem nima nič mi pa ni čisto jasno. Saj mora biti oseba na pot poslana po nalogu nekoga (podjetja, direktorja).

Nevem mogoče se pa motim.
daras
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a daras »

Ne vem zakaj marsikomu to dela težave. Potni nalog je samo za zaposlene v delovnem razmerju za povračilo stroškov ki nastanejo ob napotitvi delodajalca na službeno pot. Nekomu, ki ni zaposlen v podjetju ne moremo izstaviti potnega naloga, pa tudi ne knjižiti na stroške kilometrin, dnevnic itd.
Ko pa je osnova neka druga pogodba, pa se ali prizna račun (če imamo delavce najete ipd.) ali podjemna pogodba, tako kot v tem primeru in so vsi stroški izplačani po tej pogodbi in tako kot so v pogodbi definirani. Za vse skupaj pa se obračun naredi enako , kot je že navedla metalica v drugi temi in to niso stroški kilometrin ...itd.
Torej je potrebno za vsako izplačilo ustrezno pogodbo. Kar tako neki osebi x ne moremo nič izplačati.
Nazadnje spremenil daras, dne 22 Mar 2005, 17:45, skupaj popravljeno 1 krat.
daras
Začetnik
Začetnik

za naji

Odgovor Napisal/-a daras »

Terej če ima s.p. operativni lizing je priznano gorivo, servisi, gume itd.
Če ima fizična oseba operativni lizing pa kilometrino.
Stroški kilometrine predstavljajo porabo samega prevoznega sredstva . goriva, gum , servisa, zavarovanja ipd. ter se krijejo iz naslova povračila te kilometrine. Ne morete torej imeti priznanih 2x istih stroškov.
NAJI
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a NAJI »

Daras hvala. Zanima me pa še nekaj. Ali moramo voditi porabo oz.
kilometre po stanju števca na tem kamionu, ki je na operativni liszing s.p.
Hvala in lep dan
rady
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a rady »

LOTICA napisal/-a:Če uporablja svoje vozilo, se mu obačunava kilometrina, ki je od 1.1.2005 dalje 62 sit za prevoženi km.
LP :)
Na kateri osnovi pa se lahko izplača kilometrina ? Potrebno je vendar imeti za vse kilometre potni nalog , a ne :?:

Ali velja , da se med mesecom pišejo na npr. excelov obrazec relacije in kilometri , pa se na koncu meseca napiše en potni nalog z obračunom stroškov :?:

Pa še eno vprašanje :

Če smo osebno lastnik vozila in opravimo storitev prevoza za svoje podjetje (d.o.o.) , potem si lahko izplačamo na podlagi potnega naloga stroške . Ali je kakšna razlika , če uporabimo osebni avto ali tovorno vozilo ? Naš d.o.o. nima službenega vozila ...
Odgovori