Pozdravljeni,
prvič se oglašam, vas pa dokaj redno prebiram. Mogoče mi boste lahko pomagali: zanima me najvišja am. stopnja za računalniški software po ZDDPO - ali to spada pod računalniško opremo (50%) ali druga vlaganja (20%)?
Hvala za odgovor in lep dan!
Sany
Amortizacijska stopnja za software
Moderator: Mirko Zbačnik
Mi uporabljamo enako Am stopnjo, kot za računanlniško opremo, saj programska oprema brez računanlnika ne dela, polega tega so licence za programsko opremo tudi največkrat vezane na računalnik (vsak računalnik mora imeti svojo licencirano programsko opremo)
Druga stvar pa je tudi ta, da se določeni programi morajo letno licencirati, torej je potrebno vsako leto "kupiti" ali dokupiti nadgradnje ali pa kar celoten program, tako za določitev AM stopnje vsekakor tudi vpliva vrsta licence ter njena ročnost.
Glede na dandanašnje spremembe poleg tega menim, da programska oprema še hitreje zastara (če ni nadgrajevana) kot strojna oprema
lp
Druga stvar pa je tudi ta, da se določeni programi morajo letno licencirati, torej je potrebno vsako leto "kupiti" ali dokupiti nadgradnje ali pa kar celoten program, tako za določitev AM stopnje vsekakor tudi vpliva vrsta licence ter njena ročnost.
Glede na dandanašnje spremembe poleg tega menim, da programska oprema še hitreje zastara (če ni nadgrajevana) kot strojna oprema
lp