Nepopolni račun in KPR

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
talijam
Začetnik
Začetnik
Kraj: Kamnik

Nepopolni račun in KPR

Odgovor Napisal/-a talijam »

Ali se nepopolni računi (manjkajoča DDV številka, nepoplno ime...) vpisujejo v evidence za DDV? (vpisala bi jih v stolpec 8 - vrednost z DDV in stolpec 11 - znesek DDV, ki se ne sme odbiti). Ali pa ti računi sodijo le v Knjigo prihodkov in odhodkov, če je njihov strošek upravičen?
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Jaz bi jih raje zavrnil z utemelitvijo, da dopolnijo oziroma popravijo račun. To v praksi tudi počnem in še vedno sem dobil nazaj popravljenega.

Mirko :spomezik:
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
talijam
Začetnik
Začetnik
Kraj: Kamnik

Odgovor Napisal/-a talijam »

Se strinjam, da je najbolj pravilno račun zavrniti. Kaj pa narediti v primeru, da so ti računi manjšega zneska (npr. nakup kakšnih obrazcev v knjigarni), kjer nisem posebej zahtevala računa za zavezanca za DDV :svprasaj:
anka
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a anka »

Če niste zahtevali originalnega računa, potlej tudi na računu manjkajo podatki o nazivu podjetja. V takem primeru pa mislim, da se računov ne daje v stroške, tudi se ne odbija ddv.

Lep dan

P.S. Še kakšno mnenje.
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

To se je meni že zgodilo; kljub temu sem stopil do knjigarne in prosil za račun z vsemi podatki.
Do problema lahko pride, ko na primer delavec tanka službeno vozilo in pri tem ni pazljiv, račun s potnim nalogom pa prinese kasneje. Ob neupoštevanju tega računa v poslovnih knjigah, knjigi DDV, je vprašljivo tudi izplačilo za povrnitev stroškov na potnem nalogu. Te stroške potem nosi delavec sam.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Odgovori