prodaja službenega avta

Odgovori
Karin
Nov član
Nov član

prodaja službenega avta

Odgovor Napisal/-a Karin »

Prosim za pomoč!!
Šefi bi radi prodali službeni avto lastniku podjetja po nižji ceni od sedanje vrednosti, ker je avto poškodovan. Avto je bil nabavljen l.1998 - brez davka (takrat promet.davka). Moral bi biti že amortiziran, pa smo znižali amort. stopnjo iz 25% na 12.5% zato se amortizacija še vedno vleče. Ali moram na računu prikazati tudi DDV oz. ali bi ga mogla priračunati sedanji vrednosti in kaj naj naredim z razliko, ki ostane od sedanje vrednosti in dejanske prodajne vrednosti?!

Lepo lepo prosim za pomoč, če je že kdo imel podoben primer - kako ste to izpeljali računovodsko!

Lep pozdrav
Mirko
Začetnik
Začetnik
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a Mirko »

Karin, mogoče si boste s tem lahko kaj pomagala.
http://www.davcnosvetovanje.com/clanki. ... %20zgledov
pozdrav
mirko
Karin
Nov član
Nov član

Mirko hvala za odgovor. Kolikor sem jaz tisto dojela, se nanaša na preprodajalce avtomobilov, tako da mi še vedno ni nič jasno.

:?
helena
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Odgovor Napisal/-a helena »

Karin, težko vam je odgovoriti, ker niste navedli če ste iz gospodarstva ali iz javnega sektorja, ste drugi ali določeni uporabnik javnih sredstev?
v principu pa gre tako, da avto izločite iz osnovnih sredstev in za sedanjo vrednost bremenite stroške, ali izredne odhodke, kar pač imate. Prodajo pa knjižite v prihodke od prodaje. :ssirok:
Karin
Nov član
Nov član

Gre za d.o.o., avto je bil namenjen za nabavo in dostavo trgovskega blaga.

hvala obema.
helena
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Odgovor Napisal/-a helena »

Pri d.o.o. knjižite sedanjo vrednost na 720 - prevrednotovalni poslovni odhodki opredmetenih osnovnih sredstev. LP! :)
Odgovori