Zelo smo bili razočarani nad banko s katero poslujmo že 15 let in resno razmišljamo, da bi vse poslovanje od firme in osebni TTR od direktorja prenesli na drugo banko. Kakšne so vaše iskušnje z bankami? Katero bi mi priporočali ?
LP,
Mi sodelujemo z Banko Celje d.d. in moram reči, da so zelo fleksibilni. Sploh nimam problemov, zaposleni so zelo prijazni, če korektno posluješ, ti ne komplicirajo glede kreditov, itd.
Priporočam Vam omenjeno banko!!!
Kaja š, lep pozdrav!
pri bankah je stvar taka, da se zadeve pri njh v sedanjih časih zelo zaostrujejo in so vedno znova v nekih notranjih reorganizacijah. Pomembno je vedeti, zakaj ste nezadovoljni: ali je vzrok temu neprimerno obnašanje zaposlenih ali preprosto nemogoče doseganje dogovorov z banko glede poslovanja (kreditiranja...). Če je vzrok samo v prvem, potem se to da rešit - enostavno se pritožite nad obnašnjem zaposlenega njegovemu nadrejenemu oz. vodstvu banke (verjemite, da rezultat ne bo izostal). Če ste nezadovoljni s pogoji, kakšne banka sedaj želi in zahteva od vas, je pa druga stvar. V tem primeru dejansko svetujem zamenjavo banke, kajti v takšnem ima banka "probleme sama s seboj".
Pa dobro opravite!
Na Raifeiisen je osebje za šalterom sicer prijazno, drugače pa so total neprilagodljivi. Ko smo kot s. p. iskali kratkoročno posojilo za financiranje zalog in nedokončane proizvodnje, smo pri referentiki, ki to spremlja, naleteli na samo hinavščino. Obljube velike, učinka nobenega. Bi bil, če bi dobili poroka, ki je redno zaposlen. Brez veze! Razmišljamo, da gremo stran. Kako pa je z Banko Koper? Fino, da je nekdo odprl to temo.
Naše podjetje sodeluje z Banko Koper. Z njimi imamo zaenkrat zelo dobre izkušnje. Zelo veliko se da zmenit, spogajat. Pri njih imamo TRR in nekaj kreditov. Če smo v zamudi, jih pokličemo in povemo kaj je narobe in se dogovorimo kdaj bomo lahko poravnali svoje obveznosti. Sploh zdele čez zimo, smo bili tudi tri obroke kreditov v zaostanku. Da se zmenit, saj vedo, da je vsaka stranka zelo dragocena saj jim prinaša denar. To so naše izkušnje.
Rada bi dodala komentar k pisanju o Raiffeisen banki: imam izkušnjo s to banko. Priznati moram, da se vsi zaposleni resnično trudijo, so prijazni in ustrežljivi. Žal pa ponavadi sama dobra volja in energija zaposlenih ni dovolj, kajti v banki ne morejo premaknit ničesar - še pred leti je bila to banka, nad katero res nisem imela pripomb, v zadnjem letu se pa vedno znova in znova nekaj spreminja, venomer nekaj dodatno zahtevajo; kar je bilo včasih povsem zadovoljivo za banko, je sedaj to ničvredno oz. nekvalitetno. Če je banka zahtevala prej 100% zavarovanje, sedaj zahteva 500%. Kolikor sem izvedela od uslužbencev, ki skrbijo za pravne osebe, jih banka skoraj dobesedno dnevno kontrolira kaj in koliko so naredili, imajo tudi nekakšne indivudualne (hude) plane. Sočasno pa zaposlenim banka veže roke, če temu lahko to rečem, s tem, da nima (več) posluha za majhna podjetja, še manj za s.p.-je. Pa skoraj dnevno imajo neka nova pravila in nove načine dela.... Imam občutek, da so s.p.-ji pri tej banki postali povsem tretjerazredni komitenti.
V glavnem: če niste veliko ali srednje podjetje z dobrimi (!!!!) bilancami, se izognite Raiffeisen banki na daleč.
Takšen je moj nasvet - povem vam iz izkušenj.
lep pozdrav
Kar se tiče Probanke, je v začetku bila obup, zdaj pa so spremenili programe (elektronsko plačevanje), pa so mi zelo všeč. Vseeno pa tudi jaz priporočam Banko Celje, prijazno osebje, zelo fleksibilni,...
Jaz pa sodelujem z Abanko, Hypo, SKB, NLB in BA CA in bi jih razvrstila takole:
definitivno 1. mesto BA CA
2. tudi definitivno A BANKA
ostalo so pa kar eno in isto...
Kar se tiče prijaznosti in pomoči pri urejanju težav, svetovanje (morebitni izgubljeni izpiski ) skratka vse to najlažje uredim na BA CA
Hvala za Raiffeisen, čeprav sem bila jaz razočarana tudi na referentko, ki skrbi za s. p. Bila je zelooo hinavska in to je tisto, kar me najbolj moti pri človeku, na koncu pa se tako vse izkaže. Saj, če bi povedala naravnost, bi še razumela. Tako pa me je vlekla, ko sem vse zbrala, pa je naenkrat ni bilo nikjer več. Je bila na dopustu in ne vem kaj. Moramo res vstran. Še kakšno mnenje bo dobrodošlo, saj banko ne gre menjati kar tako.