pomoč

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
rady
Nov član
Nov član

pomoč

Odgovor Napisal/-a rady »

Pozdravljeni :!:

Imamo primer ko nas stranka bremeni za nastalo škodo zaradi naše napake . Nekako smo se dogovorili , da bomo naš dolg za nastalo škodo kompenzirali z novimi naročili .
Vendar pri izstavitvi našega računa za nova naročila moram zaračunat ddv. Ker ne gre za malo cifro je tega ddv-ja kar dosti .

A je kakšna drugačna varijanta , da svoj dolg poravnamo z stranko, kot , da izdamo račune in kompenziramo :?: Fakture itak nebodo plačane , ker bodo kompenzirane , a ddv moram spet odvesti.
Skratka dvakrat bomo " tepeni " - prvič zaradi škode , drugič zaradi ddv-ja.

Kakšne izkušnje imate ostali s tem in kaj mi predlagate :?: :?:

lep sončen pozdrav

rady
rady
Nov član
Nov član

ne morem verjet 45 ogledov pa noben predlog, ali mišljenje ,kaj storiti...
helena
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a helena »

Odgovarjam samo zato, da ne boste rekli, da vam nihče ne odgovori :shudic: Se pa bojim, da se bodo takoj oglasili drugi in trdili, da nimam prav. :ssirok: Jaz bi že ob prvem računu, na podlagi zapisnika oziroma reklamacije izstavila dobropis za dogovorjeno višino škode :| , tako bi si lahko popravila izstopni DDV, za nadaljnja dela pa bi normalno izstavljala račune :ssram: Lep pozdrav! :axe:
rady
Nov član
Nov član

Hvala za odgovor .

Tako nekako sem tudi razmišljal ...Sem bolj nov v teh poslih in se s takimi primeri še nisem srečal...Računovodstvo imam na enem servisu , tako da bi še rad zvedel kakšno novo varijanto kako rešit situacijo... :roll:
Odgovori