AJPES-POTRDILO
Moderator: Mirko Zbačnik
AJPES-POTRDILO
A če po spletu oddaš na Ajpes in podpišeš z digitalnim potrdilom, je stem vse opravljeno?Ni treba nič po pošti oz.osebno, nobenega obrazca niti potrdila?
Re: AJPES-POTRDILO
Vse je OK, vendar če želite uporabljati digitalno potrdilo, morate obvezno prej poslati na AJPES (v primeru da še niste), obvestilo o uporabi kvalificiranih digitalnih potrdil za podpisovanje letnih poročil (http://www.ajpes.si/docdir/LP-obvestilo_%20epodpisu.doc)uni napisal/-a:A če po spletu oddaš na Ajpes in podpišeš z digitalnim potrdilom, je stem vse opravljeno?Ni treba nič po pošti oz.osebno, nobenega obrazca niti potrdila?
Bilanca se šteje kot neoddana šele, ko plačaš. To je dejstvo.
Ni mi pa čisto jasno, kaj se zgodi, če na posebnem potrdilu označiš NE in s tem ne dovoliš objave podatkov? Se mi ne da brskati. Podatki o poslovanju družb so namreč po zakonu javni. To verjetno Jože ve
, on ve vse takšne stvari. Torej, pomoč 
Ni mi pa čisto jasno, kaj se zgodi, če na posebnem potrdilu označiš NE in s tem ne dovoliš objave podatkov? Se mi ne da brskati. Podatki o poslovanju družb so namreč po zakonu javni. To verjetno Jože ve
Ta list (obvestilo za AJPES), vsebuje kontrolno kodo, ki se generira ob oddaji podatkov preko spletnega vmesnika in je unikatna. Na podlagi teh kod, ki so na potrdilu potem oni preverijo, ali so podatki oddani preko spleta verodostojni.sova napisal/-a:Zanimivo , ja ,te gore številk in črk, ko daš zadevo podpisat direktorju, sploh ne ve zakaj se gre, pa je bilanca njegova, podpiše tudi javno objavo, kar pomeni, da bodo vsi imeli njegovo bilanco na vpogled, iz tega papirja pa niti ni malo razvidno to kaj on podpiše, ena velika norija ,res res...![]()
![]()
![]()
Kar sem zgoraj napisal sicer ni podatek iz ajpesa, vendar na tak način potekajo podobne zadeve