Službeni avto

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
roberta miless
Novinec
Novinec

Službeni avto

Odgovor Napisal/-a roberta miless »

Zanima me če ti lahko delodajalec vsili službeni avto v uporabo oziroma če lahko odkloniš uporabo službenega vozila za vožnjo na delo in nazaj domov. Sem potnica pri enem od trgovskih podjetij. Uporabo službenega avta imam dovoljeno le za službene namene in za pot iz službe do doma in obratno. Za privatne namene mi ga namreč ne pustijo uporabljati. Prosim če mi lahko podate kakšno informacijo za ta primer.
sonja11
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: Bohinj
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a sonja11 »

Boniteto boste plačevali. Prevoz na delo in nazaj je "privatna vožnja". Zato se vam po moje ne splača imeti službeni avtomobil, če je le ta na voljo samo za prevoz na delo, saj ste prikrajšani za del neto plače (zaradi bonitete) in nadomestilo za prevoz na delo. :roll: Ne vem pa, ali vas delodajalec lahko "prisili" v uporabo službenega avtomobila. Jaz bi rekla, da ne.. :nevem:
naike
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a naike »

Kje piše, da je prevoz na delo privatna vožnja?
daras
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a daras »

V odredbi, piše celo da če še izplačate prevoz na delo gre ta znesek tudi v dohodnino.
roberta miless
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a roberta miless »

Bonitete ne plačujem. Ne vem pa tudi če jo firma. Mene v bistvu zanima, če sem prisiljena uporabljati službeni avto za pot na delo in nazaj.
katrijn
Nadračunovodja
Nadračunovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a katrijn »

Ne
Odgovori