Kaj pa sedaj??

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
trygy
Nov član
Nov član

Kaj pa sedaj??

Odgovor Napisal/-a trygy »

1.3.2005 mi je potekla pogodba za določen čas, jaz pa nove še nisem dobil, vendar pa sem še vedno na istem delavnem mestu, kako sem sedaj pravzaprav zaposlen?
Nekdo mi je rekel da sem sedaj avtomatsko zaposlen za nedoločen čas, ali je to res? Če je res da sem sedaj zaposlen za nedoločen čas
me zanima do kdaj mi mora delodajalec dati v podpis novo pogodbo, in kaj narediti če mi da pogodbo za določen čas in iz datumom, ko mi je pogodba za določen čas potekla.
LP in hvala za pomoč
Evida
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a Evida »

Res je v novi zakonodaji tako, da se ti delovno razmerje avtomatsko spremeni v nedoločen čas v kolikor še vedno delaš na istem delovnem mestu in ti delodajalec ni predložil nove pogodbe oz. te obvestil, da ti delovno razmerje poteče. V praksi pa je težko. Kolikor primerov poznam jaz, so morali delavci iskati pravno pomoč pri zagotovitvi te pravice. Paziti pa moraš, da prihajaš na delo redno, da ne bo imel razloga za prekinitev.
Evida
vita11
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a vita11 »

Ja, tako je. Če delodajalec po svoji krivdi ne podaljša pogodbe za določen čas, se ti delovno razmerje avtomatsko spremeni v nedoločen čas. Kdaj ti bodo dali podpisati pogodbo, pa je vprašanje, saj nekateri teh pogodb sploh ne dajejo v podpis. Bodi miren, hodi redno na delo, če pa bodo kakšni zapleti, pa se obrni na zavod za zaposlovanje. Podjetje mora namreč pogodbe o podaljšanju podati na zavod in ti že avtomatsko ne dovoljujejo takšnih napak. Imaš srečo :!: :evil:
vrod
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a vrod »

Strinjam se s predhodnimi odgovori in ti tudi jaz svetujem, da ne narediš kakšne neumnosti, ki bi delodajalcu dal možnost, da te odpusti zaradi krivdnih razlogov ali razloga nesposobnosti. Srečo imaš in zakon je na tvoji strani. Če se te bo sedaj hotel delodajalec znebiti ti vsaj odpravnina ne uteče.
Odgovori