računovodske storitve

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

katrijn
Nadračunovodja
Nadračunovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a katrijn »

vita11 ali vam se nikoli niso prisli popravit pralnega stroja? Vsakic ko se to zgodi me vrze iz tira ko mi za 10min dela zaracunajo 6.000 SIT. Ampak to je nekje standardna urna postavka za vse mogoce instalaterje. Pa racunalnicarji od 5.000 do 15.000 SIT/uro. Vlecenje kablov pri elektro instalacijah 2.500 do 5.000 sit.
Ko gledam te cene se mi zdi da smo v napacnem poklicu. Potem pa stranko kap ko zelis za zakljucni racun, ki mora biti narejen v zadnjem momentu, zahtevas 50.000 sit.
Ce bi se vsi servisi dogovorili da ne bodo racunali manj kot....sit na mesec za doloceno stevilo knjizb, potem pa bi se vseh teh razburjanj znebili. Pa tudi v podjetjih kjer nekateri delajo kot racunovodje bi bili bolj cenjeni.
Lep dan se naprej.
vita11
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a vita11 »

Ne, na srečo nimam nobenih skrbi z obrtniki ali kar že so. Se ne spomnim, kdaj mi je kdo prišel zadnjič kaj popravit. Vse mojstre, tudi računalniške, imamo namreč kar doma.
Kar pa se tiče računovodij, pa se seveda strinjam z vami. Mislim, da bi morale biti licence in združenje, pa še pol bi nekateri po svoje "malo šarili". Za tem bi moral stati DURS ali ne vem kdo. Ma, po pravici povedano mi ni jasno, kako to urediti. Saj obstaja enotna računovodska tarifa, pa se je tako večina ne drži. Tistemu, ki lahko plača pač zaračunaš, tistemu, ki ne ... :roll:
Nina
Administratorka
Administratorka
Kraj: Kranj
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Nina »

Hmmm ...

Kaj pa vaš članek? Tisti, ki ste ga obljubljali po bilancah?

http://www.racunovodja.com/forum/viewtopic.php?t=5983

:spomezik:
sova
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a sova »

Ops Nina ,pa smo spet tudi, koliko se spomnim rabimo lektorja, :roll: :supz: samo me zanima kakšni izgovori bodo zdaj, ko ni več snega za odmetavat,
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Se strinjam - sem za zbornico računovodskih servisov (mimo okrilja GZS) in če je obvezno članstvo v vseh zbornicah, naj bi bilo kot alternativa že obstoječim obvezno tudi ta. Lahko bi to vlogo prevzela zveza računovodji finančnikov in revizorjev Slovenije.

Kar se pa tarife, bi bilo pa na nas samih, da se jih držimo. Žal na tem nimam še izkušen, poznam pa "mentaliteto" (predvsem lokalnih) podjetnikov, zaradi katere oklevam pri odprtju lastnegaservisa.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kontakt:

... bo treba pa Slika.

PS.: Mislim, da glede lektorstva ni problema, ta mislim da je drugje - pri nas. :twisted:
Nazadnje spremenil Mirko Zbačnik, dne 05 Apr 2005, 12:14, skupaj popravljeno 1 krat.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Nina
Administratorka
Administratorka
Kraj: Kranj
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Nina »

Sova, v Bohinju je bil v soboto še sneg, lahko ga grem tja kidat :spomezik:

LP, Nina
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kontakt:

Prej ko bo naš članek, bo verjetno že sneg pri nas doma. :evil:
Mirko Slika
sova
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a sova »

Mirko, gremo rajši na sonce, baje , da ne bo dolgo, da ne bo res prej sneg, :nevem: pustimo zdaj naše tarnanje, ta Nina , pa nas tako ali tako samo izziva, najprej je rekla, da bo to temo zbrisala, če še bomo nadaljevali, zdaj pa nas je spet spomnila na to, :sjezik:
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kontakt:

Točno, Sova. Popoldan bom šel raje medvede preganjat. Če bo slučajno obratno, tudi prav. Nina naj se pa kar pripravi - na lektorstvo, seveda! :wink: Malo športa nam ne škodi.

Slika
Mirko Slika
Spiko
Programer gosposke mogote
Programer gosposke mogote
Kraj: Saint Barthelemy
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Spiko »

Še tu vas opomnim na dokument v izdelavi
Nezadovoljstvo računovodskih delavcev v državi

Pazite, ko si kaj zaželite, saj to lahko dobite :snakeman:
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kontakt:

Hvala za istočnico, Spiko. Vsak začetek je težak.
Mirko Slika
Odgovori