DAVČNI OCVIREK

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Mirjam1
Nov član
Nov član

DAVČNI OCVIREK

Odgovor Napisal/-a Mirjam1 »

Da boste res dobro informirani!

Podjetje je izplacevalo pri placah tudi bonitete in stroške nad uredbo, od katerih je placevalo vse prispevke in dohodnino. Potem se je zamenjala racunovodkinja.Nova racunovodkinja ocitno ni vedela, kaj so to bonitete in stroški nad uredbo in je popravila že izplacane place!Pa to ni vse!
Pri oddaji podatkov za odmero dohodnine so ji javili iz DURSA,da se podatki ne ujemajo!
Racunovodkinja je mirno prepricala DURS, da so REK-1 obrazci narobe!
Predložila je nove obrazce REK-1, iz katerih je crtala vse bonitete in stroške nad uredbo in znižala prispevke za socialno varnost (obakrat - delavci in delodajalci!) Dohodnino je pustila nespremenjeno.
Na DURS-u so mirno stornirali pravilne podatke in poknjižili nove napacne!
Sedaj cakajo na refundacijo prispevkov za socialno varnost!
Pa da ne boste mislili, da so to naredili za en mesec.Za 5 mesecev! Mirno, tudi trenili niso z ocesom.
Zgodba sploh ni izmišljena, vse sem videla na lastne oci! PREVERJENO. :sklovn:
Mirjam
anka
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a anka »

Kaj mislite s tem "ZNIŽALA PRISPEVKE ZA SOCIALNO VARNOST". Kakšno stopnjo pa je uporabila?
sova
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a sova »

Še vedno ne vem,ali je nova računovodkinja naredila to zaradi neznanja ali popolnoma namerno, sedajbodo delavci dobili nazaj vrnjeno tudi dohodnino, no končno pa na davčni vedno popravijo rek obrazce , če jim pošlješ nove in podpisane, samo ne vem kako bo z neto- izplačilom, če bo kontrola. :D :shudic:
Mirjam1
Nov član
Nov član

A mogoče nisem dovolj jasno napisala?

Pri pravih plačah je bila osnova za bonitete in stroške nad uredbo prišteta k bruto plačam za obračun prispevkov in dohodnine.

No in ker niso upoštevali bonitet in stroškov so znižali bruto osnovo in iz te znižane bruto osnove obračunali 22,10% oz. 16.10% prispevkov.
Dohodnino so pustili tako obračunano kot je bila prej. :ssirok:
Mirjam
sova
Računovodja
Računovodja

Je prispevke na rekih je morala zmanjšati ,če je zmanjšala bruto oz črtala vse bonitete in druge prejemke , imela je novi bruto :D :szardi: :szardi: :svprasaj:
Mirjam1
Nov član
Nov član

sova napisal/-a:Še vedno ne vem,ali je nova računovodkinja naredila to zaradi neznanja ali popolnoma namerno, sedajbodo delavci dobili nazaj vrnjeno tudi dohodnino, no končno pa na davčni vedno popravijo rek obrazce , če jim pošlješ nove in podpisane, samo ne vem kako bo z neto- izplačilom, če bo kontrola. :D :shudic:
Tudi jaz ne vem, ali je to neznanje ali davčna utaja. Pa me močno skrbi, da so tudi obračuni davka od dobička narobe, če ignoriraš stroške nad uredbo in bonitete.

Glede davčne me bega to, da so pravilne podatke, ki so se jim ujemali s plačili davkov in prispevkov stornirali in sedaj bodo mogoče tudi refundirali.

A ni to krasno kakšen red imamo? :scool:
Mirjam
sova
Računovodja
Računovodja

Sicer še nisem imela takega primera ,ampak močno dvomim, da bodo prispevke ,kar tako refundirali, no ja sicer prispevke refundira zpiz ali pa zdravstvo, če da davčna soglasje, recimo, da bo o vsem odločal referent, mogoče pa je kakšna veza, kaj veš.... :idea: :idea: :sbolan: :sklovn:
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a LOTICA »

To je pa pogumno dejanje. Jaz si tega ne bi upala, vsaj popravljati za nazaj ne. Na DURSu so pa tudi čudni, kaže, da jih zmoti samo, če program javi napako, sicer jih nič ne zanima.
:zvizga:
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Sicer je računovodkinja podpisala in za pravilnost ne odgovarja DURS. Tudi sam sem že popravljal REK-e, v primeru, ko sem pač obračunal preveč dohonine, akontacije sem poračunal ob naslednji plači. Vse sem uredil dopisi po telefonskem posvetu.

To je moje mnenje.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
sova
Računovodja
Računovodja

In zdaj, če bo to šlo skozi, bodo rekli" joj, kakšno dobro računovodkinjo imamo zdaj, kak fajn" :D :smodrica: :nenene:
magdalena
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a magdalena »

Ko bodo imeli davčni pregled paSlika
lp

Magda
sova
Računovodja
Računovodja

Sploh ni nujno, saj mnogokateri niso obračunaval bonitete, in tudi prejemke nad uredbo se da skriti, kot kakšni drugo materalni stroški, to je pač riziko, mogoče je to naredila računodkinja proti posebnemu plačilu, nikoli se ne ve, samo to je že druga stran zgodbe, problem bi bil mogoče , če bi davčna hranila stare reke, samo koliko imam jaz s tem izkušnje stare uničijo in priložijo nove, tudi jaz sem jih kdaj kdaj spremenila, če je to naredila nemerno, vsaka ji čast, če pa iz neznanja ,pa tako ali tako ne ve,da je narobe. Dejstvo je , da take imajo podjetniki radi, pa še kako, :!: Moramo priznati, da je s to preobrazbo imela kar dosti dela, če bo uspela, kapo dol, :adijo: Vidite zdaj, kaj so računovodje , ne pa mi, ko debatiramo tukaj ali konto 750 ali 751 .. :D :D :D :ssok: :ssok: :sklovn: :sklovn: res smo klovni :D :sklovn:
Odgovori