konsolidacija in revizija

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
xmerc
Novinec
Novinec
Kraj: Slovenia

konsolidacija in revizija

Odgovor Napisal/-a xmerc »

Pozdravljeni. Naš direktor je lastnik več d.o.o po SLO in tudi v tujini. V nekaterih družbah je tudi direktor.Z nekaterimi družbami poslovno sodelujemo, z drugimi pa ne. Zanima nas( smo mladi in neizkušeni na tem področju), kako je s konsolidacijo RI.Je dovolj, da naredimo konsolidacijo samo z majhno d.o.o., katere večinski lastnik je naša družba, ali se moramo konsolidirati tudi z družbami, kjer je samo direktor in lastnik hkrati tudi naš direktor.Kako je pa z revizijo?Mi se revidiramo, ali se mora tudi hčerinska družba, ki je majhna? Sem zakomplicirala, kaj ne? Vseeno bi bila hvaležna za odgovor....
laura
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a laura »

z ozirom, da upravlja z drugimi družbami- ima nadmoč, po mojem spadajo zraven. kolikor vem, pa lahko iz konsolidacije izločiš podjetja, ki na izkaz nimajo pomembnega vpliva. Če pa gre za manjše podjetje, in skupaj z vsemi temi podjetji še nebi izpolnjeval pogojev za srednje veliko družbo, pa kolikor vem ne rabi delati konsolidirane bilance - uporabi le kapitalsko metodo in natančnejša razkritja. Mislim da v ixu 1-2 piše o tem
Odgovori